Sıcaklık mevsim normallerinin atında-Haritalı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2014 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklık mevsim normallerinin atında-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Manisa, Denizli, Sinop, Samsun, Ordu, Düzce, Zonguldak, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, Kırklareli, Bilecik, Balıkesir, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları ve Antalya Körfezi'nde kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber