MEB, öğretmenlerin erken emekliliğini değerlendirecek

24 Kasım öncesi öğretmenler, erken emeklilik, meslek güçlüğü zammı, becayiş gibi taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletti.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 24 Kasım 2014 09:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB, öğretmenlerin erken emekliliğini değerlendirecek

Bugün, geleceğimizin şekillenmesinde mühim bir rol oynanan öğretmenlerin günü... Yoğun bir tempoyla, kimi zaman çok zor şartlar altında çalışmak mecburiyetinde kalan eğitimciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı'na iletti. Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren talepler listesinde dikkat çekici talepler yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri ile yetkili sendika Eğitim Bir Sen yöneticilerini buluşturan "Kurum İdari Kurulu-KİK" toplantılarının sonuncusunda, daha önce üzerinde mutabakata varılan başlıklar da değerlendirildi. Bakanlığın üzerinde çalışacağı talepler özetle şöyle sıralandı..

- Bazı meslek gruplarında olduğu gibi öğretmenlere meslek güçlüğü zammı verilmeli.

- Özendirici tedbirler alınarak öğretmenlerin istemeleri halinde erken emeklilikleri sağlanmalı.

- Ergonomik ve günümüz teknolojisi ile uyumlu bilgisayar verilmeli.

- İllerin veya yerleşim yerlerinin imkanları dikkate alınarak "ilave özel hizmet tazminatı" ya da "ek tazminat" verilmesi yönünde düzenleme yapılmalı.

- Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için 4 saatten az olmamak üzere ek ders ücretinin ödenmesi sağlanmalı.

- Öğretmenlere il dışı isteğe bağlı olarak karşılıklı yer değiştirme (becayiş) hakkı verilmeli.

- Öğretmenliğe ilk defa atanacaklarda 40 yaş şartı değiştirilmeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber