SGK'dan 'Medula' açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, 'Medula Provizyon Sistemi'nde yaşanan sıkıntı üzerine, SGK Bilgi Sistem altyapısı ve uygulamalarının hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2014 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK'dan 'Medula' açıklaması

SGK'nın yazılı açıklamasında, "1 Ekim 2014 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın sigorta borçlarına ilişkin yapılandırma başvuruları alınmaya başlanmış ve başvurular SGK sistemine normalin çok üzerinde yük getirmiştir. Borç yapılandırma uygulamalarının getirdiği yükün yanı sıra, vatandaşlarımızın son başvuru gününde yoğun işlem yapmaları sonucunda sisteme aşırı yüklenme gözlemlenmektedir." denildi.

SGK Başkanlığı, "77 milyon vatandaşımıza sağlık alanında hizmet eden Medula uygulaması hiçbir zaman yüzde 100 hizmet veremez duruma gelmemiştir. Medula aşırı yüklenmeden dolayı hizmet sınır limitlerine ulaşmış, bu limitin üzerinde kalan kesim için kısmi ve geçici olarak hizmet sağlanamamıştır. 420'den fazla uygulamaya sahip kurumumuzun en öncelikli uygulaması Medula'dır. Sistemde yoğunluk yaşandığında sistem kaynaklarının tümü Medula uygulamasının hizmetine tahsis edilmektedir." bilgisini verdi.

Medula sistemi çöktü acil hastaları bile mağdur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber