Komiser yardımcısı olma şartları değişiyor

Komiser yardımcısı olmak için aranan yaş ve hizmet şartları değişiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Kasım 2014 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komiser yardımcısı olma şartları değişiyor

İç Güvenlik Reformu Paketinde yer alan hükümlere göre, komiser yardımcısı olma şartları değişmektedir.

HALİ HAZIRDAKİ MEVCUT DÜZENLEME

"İhtiyaç halinde meslekte fiilen altı yılını dolduran, 37 yaşından gün almamış olan ve yönetmelikte belirtilen diğer nitelikleri taşıyan polis memurlarından, yönetmelik hükümlerine göre açılacak komiser yardımcılığı sınavını kazanıp dokuz aydan az olmamak üzere eğitim kursunu başarıyla bitirenler komiser yardımcılığı rütbesine atanır."

TASARIDA YER ALAN HÜKÜM

"İhtiyaç halinde meslekte fiilen iki yılını dolduran ve kırkbeş yaşından gün almamış lisans mezunu polis memurları arasında yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olanlardan, Polis Akademisi Başkanlığınca düzenlenecek ilk derece amirlik eğitimini başarıyla bitirenler Komiser Yardımcılığı rütbesine atanır. Adaylarda aranacak diğer nitelikler, sınavlara ve ilk derece amirlik eğitimine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. "

DEĞİŞİKLİKLER

1- Komiser yardımcılığı için aranan meslekte 6 yılını doldurma şartı, 2 yıla düşürülmektedir.

2- 37 yaşından gün almamış olma şartı, 45 yaşından gün almamış olmak olarak değiştirilmektedir.

3- Komiser yardımcılığı sınavında başarılı olanlar, Polis Akademisindeki ilk derece amirlik eğitimi başarıyla bitirirse komiser yardımcısı rütbesiyle atanabilecektir.

4- Sadece lisans mezunları (4 yıllık eğitim) komiser yardımcılığı sınavına başvurabilecektir. Hali hazırdaki düzenlemede önlisans mezunlarının da başvuru hakkı bulunmaktadır.

Forumdaki tartışmalara bakmak ve katılmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber