Yoğun kar yağışı uyarısı / Haritalı

Hava sıcaklığının güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2014 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yoğun kar yağışı uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Manisa, Malatya, Erzurum, Kars, Ardahan Iğdır, Batman, Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ve Mersin ile Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Isparta'nın doğu ilçeleri, Konya ve Karaman ile akşam saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI ve KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ve Mersin ile Adana çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Isparta'nın doğu ilçeleri, Konya ve Karaman ile akşam saatlerinden itibaren Niğde'nin güney kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ANTALYA'DA KAR YAĞIŞI

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. İlçe merkezinde hafif seyreden kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oluyor.

Korkuteli'de, saat 05.00 sıralarında başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Yağış sonrası bazı park ve yeşillik alanların beyaza büründüğü görüldü. Sabah okula gitmek için yola çıkan öğrenciler kartopu oynayarak okul yolunu tutarken, vatandaşlar kar yağışına aldırmadan sokakta yürüdü.

Korkuteli'de kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Korkuteli'ne bağlı yayla mahallelerde kar kalınlığı on santimi bulurken, ilçe merkezinde beş santime ulaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber