Siirt Belediyesi personeline zam yapmayacak!

Siirt Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 124 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı -Sözleşmeye göre işçi ücretlerinde artış olmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2014 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt Belediyesi personeline zam yapmayacak!

Siirt Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında 124 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyede düzenlenen imza töreninde konuşan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, işçi ücretlerine 2015 yılında artış yapılmayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Belediyemizin içerisinde bulunduğu maddi durum ile Kobani ve Şengal'den gelenler için yapılan harcamalardan kaynaklı bozulan ekonomik dengeyi gözeten işçiler bu yıl zam almadı. Yapılan fedakarlıktan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Emekçiler sadece ücretini düşünen daha fazla maaş ve gelir elde eden değildir. Siirt'teki insanlara daha az hizmet sağlanacağını düşündükleri için bize katkı sundular."

Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mahmut Hekimoğlu ise belediyenin yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle ücret zammı talebinde bulunmadıklarını belirterek, geçen yılki sözleşmede işçi ücretlerine ilave olarak 600 lira ek ödeme ve 4 ikramiye hakkı getirildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber