Uyuşturucuyu bırakana iş hazır

Hükümet uyuşturucuya karşı topyekun mücadele başlatıyor. Başbakan Davutoğlu başkanlığında Cuma günü toplanacak şurada Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı son şeklini alacak. Plana göre, uyuşturucuyu bırakanlara iş imkanı sağlanıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Kasım 2014 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyuşturucuyu bırakana iş hazır

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı "Uyuşturucu ile Mücadele Şurası" Cuma günü toplanacak. Şurada Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı'na son şeklinin verilmesi planlanıyor. Uyuşturucu ile topyekun mücadeleyi hedefleyen plana göre, bonzai ve türevleri de uyuşturucu kapsamına alınıyor. Bonzai bulunduran, satan, imal edenlere 20-30 yıl aralığında hapis cezası verilecek. Okul, yurt, hastane ve ibadethane gibi yerlerde uyuşturucu kullananlar 3 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası alacak.

VELİLERE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Velilere ve okullardaki rehber öğretmenlere uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi verilecek planda, rehabilitasyon sonucu uyuşturucu bağımlılığından kurtulmuş bireylerin iş sahibi olması sağlanacak. Uyuşturucu tacirleri ile üniformalı ve sivil kıyafetli polislerden oluşan narkotimler mücadele edecek. Norkotimlerde görev alacak resmi kıyafetli polislerin üniformaları özel olarak tasarlandı. Bu kapsamda bin kişilik ekip özel olarak eğitildi. Narkotimler, okul çevrelerinin yanı sıra AVM ve sinema gibi yerlerde de görev yapacak.

TWİTTER TİMİ GÖREV BAŞINA

Uyuşturucu konusunda özel bir danışma hattı hizmete girecek. E- posta, SMS, canlı mesajlaşma, sosyal medyadan da 7 gün 24 saat boyunca bu hatta ulaşılabilecek. Uyuşturucu satıcı ve kullanıcılarının barınmasının önüne geçmek için metruk binalar tespit edilerek, yıkılması da gündemde. Planda Twitter timleri ve siber güvenlik uzmanlarının da uyuşturucu ile mücadele etmesi yer alıyor. Tüm bu önlemlere paralel olarak AMATEM'lerin sayısı, fonksiyonu, teknik ve insan kaynakları imkanları da artırılacak. Ayrıca rehabilitasyon merkezlerinin sayısının da artırılması söz konusu. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası 28-29 Kasım tarihlerinde Ankara'da ATO Kongre Salonu'nda yapılacak.

Genç nüfus risk faktörü

Uyuşturucu ile Mücadele Şurası öncesinde Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, dünya ile kıyaslandığında uyuşturucu kullanım oranlarının Türkiye'de düşük olduğunu söyledi. "Türkiye'de 15-65 yaş arasında bir kez uyuşturucu madde deneme oranı yüzde 2,7 düzeyinde" diyen Ünüvar, ancak Türkiye'nin yol güzergahı üzerinde olması ve genç nüfusun sayıca yüksek olmasının risk oluşturduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber