Barajda ölen işçiler için 36 bin lira ceza!

Erzurum'da iki yıl önce Karasu Baraj Gölü'nde çalışan ve bindikleri tekne alabora olan beş işçinin ölümüyle ilgili yargılanan altı kişiye, 36 bin 450'şer lira ceza verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2014 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Barajda ölen işçiler için 36 bin lira ceza!

Erzurum'un Aşkale ilçesindeki Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti'ndeki elektrik direğine ulaşmaya çalışırken ölen beş TEDAŞ işçisiyle ilgili davanın karar duruşması Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklar Ahmet Duran Kürkçü, Tuncer Yeşilyurt, Fehmi Temel, Nurullah Gülmüş, Ziya Özpeker ve Şahin Torun'u "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Suçun işlenmesindeki özellikler, sanıkların kişiliği, sosyal ve ekonomik durumları, yargılama sürecinde duydukları pişmanlıklar, dosya kapsamı ve olayın oluşumunu dikkate alan mahkeme heyeti, sanıklara verilen hapis cezalarını, 36 bin 450'şer lira para cezasına çevirdi.

Duruşmaya katılmayan sanıkların avukatları, Cumhuriyet Savcısı Adil Acar'ın önceki duruşma verdiği esas hakkındaki mütalaasına karşı yaptıkları savunmada, müvekkilleri hakkındaki "Birden çok kişinin tali kusurlu olarak ölümüne neden olmak" suçlamasını kabul etmedi.

'Beş tavuk kadar değerleri yok'

Ölen Şahin Baykal'ın babası Ahmet Baykal, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, verilen kararın adil olmadığını, yanlı hareket edildiğini söyledi.

Baykal, "Bu insanlar oraya piknik yapmak için gitmediler. O insanlar, işten çıkarılacaklarını düşündükleri için oraya gittiler. Adamlar oraya gittiler ve hayatlarından oldular. Bu insanların beş tane tavuk kadar değeri yok. Orada insanlar ölmüş, para cezası veriliyor. Bu nasıl bir adalet, böyle bir sistem olur mu?" diye konuştu.

Mağdur avukatı Emine Arslan Avcı da verilen kararın kanunlara ve mevzuata uygun olmadığını ifade ederek, temyiz haklarını kullanacaklarını söyledi.

Elektrik direğini tamir edeceklerdi

3 Nisan 2012'de gerçekleşen olayda TEDAŞ görevlileri Feridun Öztürk, Şahin Baykal, Rıdvan Takım, Ahmet Sait Turan ve Mustafa Arifoğulları, sulama göletindeki elektrik direğini tamir için deniz bisikletiyle açıldı.

İşçiler deniz bisikletinin alabora olmasıyla boğularak ve donarak öldüler. Olayın ardından Aşkale Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Olayın zanlıları hakkında "Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber