Kayıp kız SMS ile bulundu

Ordu'da rehabilitasyon merkezinden izinsiz ayrılan 16 yaşındaki kız, Emniyet Genel Müdürlüğünün "Kayıp Alarmı Projesi" ile eşkal bilgilerinin vatandaşların cep telefonuna SMS olarak gönderilmesi sonucu bir dolmuş şoförü tarafından bulunup polise teslim edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2014 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp kız SMS ile bulundu

Ordu'da rehabilitasyon merkezinden izinsiz ayrılan 16 yaşındaki kız, Emniyet Genel Müdürlüğünün "Kayıp Alarmı Projesi" ile eşkal bilgilerinin vatandaşların cep telefonuna SMS olarak gönderilmesi sonucu bir minibüs şoförü tarafından bulunup polise teslim edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün 7 Kasım'da başlattığı "Kayıp Alarmı Projesi" ile ilk kez hakkında kayıp başvurusu yapılan bir kişi bulundu.

Genel Müdürlüğün internet sayfasında yer alan bilgiye göre, barındığı rehabilitasyon merkezinden 5 gün önce izinsiz ayrılan F.Ö. hakkında kurum yetkililerince polis merkezine kayıp başvurusu yapıldı.

Genç kızın bulunması için çalışma başlatan polis, Emniyet Genel Müdürlüğünün "Kayıp Alarmı Projesi" kapsamında, gencin eşkal bilgilerini kaybolduğu bölgedeki vatandaşların cep telefonlarına mesaj olarak gönderdi.

Kayıp kızın yolculuk yaptığı dolmuş şoförü, mesajdaki eşkal bilgilerinden kızı tanıyarak, aracını Ordu Emniyet Müdürlüğü binası önüne getirdi. Genç kız, emniyet görevlilerince rehabilitasyon merkezi yetkililerine teslim edildi.

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü, internet sayfasındaki açıklamada, kayıpların bulunmasına yönelik yeni projelerin de uygulamaya konulacağını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber