27 Kasım 2014'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2014 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
27 Kasım 2014'ten önemli gündem başlıkları

Gündem özetine ek

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra Genelkurmay Başkanlığında düzenlenecek YAŞ olağan toplantısına katılacak.

- Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildikten sonra Erdoğan tarafından YAŞ nedeniyle verilecek akşam yemeğine iştirak edecek.

(Ankara/10.00/10.50/18.30)


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezindeki, 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış törenine katılacak, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni ve İslam Ticaret Odası Başkanı Salih Kamil'i aynı yerde, ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/09.30/12.30/13.15)

2- Yüksek Askeri Şura olağan toplantısı

- Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) olağan toplantısı Genelkurmay Karargahı'nda başlayacak. Şura üyeleri, toplantı öncesi Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ üyelerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda akşam yemeği verecek.

(Ankara10.00/19.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bölge toplantısına katılacak.

(Edirne/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde yapılacak 16. Dönem 478 Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile 9. Dönem 7 İdari Yargı Hakimleri'nin kura törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İsveç'te, Parlamento Başkanı Urban Ahlin, Dışişleri Bakanı Margot Wallström, AB İşlerinden Sorumlu Başbakanlık Devlet Sekreteri Hans Dahlgren ile görüşecek, Parlamento Dışişleri ve AB Komitelerinin ortak toplantısı ile İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström tarafından verilen çalışma yemeğine katılacak.

(Oslo)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Personeli Danışma Kurulunun toplantısına katılacak, Hak-İş Konfederasyonu ve Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu heyetini kabul edecek.

(Ankara/10.00/14.00)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile iş yapan Lüksemburglu işadamlarıyla buluşacak, Türkiye-Lüksemburg Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi 2. Dönem Toplantısı'na ve Türkiye-Lüksemburg İş Forumu'na katılacak. Başbakan Yardımcısı Etienne Schneider ve Maliye Bakanı Pierre Gremagna ile görüşecek Zeybekci, Bettembourg Lojistik Merkezini ziyaret edecek ve Lüksemburg Büyükelçiliğinde onuruna verilecek resepsiyona katılacak.

(Lüksemburg)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığının düzenlediği İl Dış İlişkiler Toplantısı'na katılacak.

(Diyarbakır/09.00)

6- Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Katar Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Hissa Sultan el-Cabir ile görüşecek, İslam Eserleri Müzesine ziyarette bulunacak.

(Katar)

7- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pınarbaşı ve Gürün ilçe belediyelerini ziyaret edecek.

(Kayseri/16.30/Sivas/18.00)

8- TBMM Genel Kurulunda, "yargı paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesine devam edilecek.

(14.00)

9- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Esenler İlçe Örgütünün düzenlediği basın açıklamasına katılacak.

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

4- ABD'nin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığı kararının ardından başta Ferguson kenti olmak üzere ülke genelinde protesto gösterileri takip ediliyor.

(ABD)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, 2014 yılı ikinci Finansal İstikrar Raporu ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak, Para Politikası Kurulunun 20 Kasım'daki toplantısının özetini yayımlayacak.

(Ankara/10.00/14.30/14.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin tüketici güven endeksi ile üçüncü çeyrek ticaret ve hizmet endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ermenek ilçesinde su baskını meydana gelen kömür ocağında kalan işçileri arama çalışmaları sürüyor.

(Karaman)

2- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, Azerbaycan'da gerçekleştirilecek ''Türk Keneşi Eğitim Bakanları Üçüncü Toplantısı''na katılacak.

(Bakü)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 5. hafta maçları yapılacak.

- L Grubu'nda Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv, C Grubu'nda Beşiktaş, deplasmanda Yunanistan'ın Asteras takımıyla karşılaşacak.

(Trabzon/20.00/Tripolis/22.05)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 7. haftası 6 maçla başlayacak.

- C Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker, Ülker Sports Arena'da Polonya'nın Turow takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.15)

3- Voleybol Erkekler Süper Kupa çeyrek final ilk maçında, Galatasaray FXTCR ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber