Okulda 3 ay sonra gelen elektrik mutluluğu

Adana'da, yeni yapılan ve 800'ü Suriyeli yaklaşık bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okula 3 ay sonra elektrik bağlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2014 12:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okulda 3 ay sonra gelen elektrik mutluluğu

VOLKAN KAŞİK - İBRAHİM ERİKAN - Adana'da, yeni yapılan ve 800'ü Suriyeli yaklaşık bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 3 aydır yaşanan elektrik sorunu çözüldü.

Hizmet binası bu yıl yapılan ve dönem başından beri eğitimin devam ettiği merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi'ndeki Mehmet Zahid Kotku İmam Hatip Ortaokulu'nda çeşitli bürokratik sorunlar nedeniyle yaşanan elektrik sorunu giderildi.

Çevredeki bir evden kablo çekilerek sadece müdür yardımcısı odasındaki iki bilgisayarın çalıştırılabildiği okulda, şimdi tüm sınıflardaki elektronik cihazlar rahatlıkla kullanılabiliyor.

- Suriyelilerin eğitim saati arttı

Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan elektrik sorununun çözüme kavuştuğunu söyledi.

Elektrik dağıtım şirketi yetkililerinin okula gelerek sorunu çözdüğünü ve elektriğe kavuştuklarını belirten Arslan, "Sorun çözüldü ancak çocuklar yaklaşık 90 gün elektriksiz ders gördü. Okulda, öğleden sonra Suriyeliler 17.00'ye kadar sadece 2 ders yapabiliyordu şimdi akşamda rahatlıkla eğitim alabilecekler. Yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Arslan, okullarının yol sorununun da bulunduğunu aktararak, bunun çözümü için yetkililerden destek beklediklerini kaydetti.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada ise "Adana Seyhan İlçesinde bulunan Mehmet Zahid Kotku İmam Hatip Ortaokulu'nun enerjisi, gerekli işlemler tamamlanarak 26 Kasım 2014'te verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber