Ermenek'te madencileri arama çalışmaları sürüyor

Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden ocağında meydana gelen maden faciasında Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ekipleri, kazanın yaşandığı ilk günden beri mahsur kalan işçilere ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2014 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ermenek'te madencileri arama çalışmaları sürüyor

Ermenek'te 28 Ekim Salı günü öğle saatlerinde özel bir linyit kömürü madeninde su baskını meydana geldiği günden itibaren AFAD görevlilerinin madende mahsur kalan 18 işçiyi kurtarmak için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Yarısından fazlasını su basan, göçükler oluşan madenin şu ana kadar yüzde 87'si taranırken, arama kurtarma çalışmalarında 10 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, mahsur 8 işçiye ulaşılması için arama-kurtarma çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor. Acil durum ihbarının alındığı dakikadan itibaren Karaman ve Konya'dan 28 kişiden oluşan 4 profesyonel AFAD arama kurtarma ekibi, 7 AFAD arama kurtarma aracı ile olay yerine hareket ederken, Zonguldak ve Kütahya'dan da 40 kişilik özel ekip 2 uçakla bölgeye sevk edildi.

Acil durum müdahalesinin sistematik şekilde yapılması için alana AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi kurulurken, alandaki çalışmalar AFAD Haberleşme Aracı ile uydu üzerinden canlı olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Merkezi'ne aktarılıyor. Arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 750 personel ve 150'den fazla taşıt ve araçla sürdürülüyor.

AİLELERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan, madende hala mahsur olan 8 işçiye ulaşmak için arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, işçi aileleri de maden sahasındaki bekleyişini sürdürüyor. Kızılay ve AFAD'ın kurduğu çadırlarda kalan aileler, burada devam eden çalışmaları yakından takip ediyor.

SELMAN AYAS-MEHMET DAĞLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber