Kılıç: Yargıtay'daki hakim grup ve hükümet mücadele ediyor

Konferans için Antalya'da bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın, yargı paketinin hükümetin yargı üzerindeki kontrolünü arttıracağı eleştirisi ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ona sert cevabı konusunda, "Gerilimin kaynağı, yargıyı ele geçirme çabası" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2014 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıç: Yargıtay'daki hakim grup ve hükümet mücadele ediyor

Murat YETKİN

Kılıç "Gerilimin tarafları kim?" sorusuna "Biri hükümet, diğeri de Yargıtay'daki hakim grup" yanıtını verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Yargıtay'daki grup hakimiyetini sürdürmek, hükümet de etkisini kırmak istiyor" dedi. 'İnsan Hakları Ulusal Koruma Mekanizması olarak Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru' konferansı, Antalya'da dün başladı. Avrupa Konseyi'ne bağlı Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio, Komisyon'un Onur Madalyası'nı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a verdi.

ÖTEDEN BERİ GERİLİM VARDI

Kılıç, konferansın ardından aralarından HDN Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin'in de bulunduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Kılıç, "Yargıdaki görünümü nasıl değerlendirdiği" ve Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın, yargı paketinin hükümetin yargı üzerindeki kontrolünü artıracağı eleştirisi ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ona sert cevabı konusunda önce, "Yargıda belli bir gerilim var. Ama bu öteden beri var" diyerek, soruları şöyle yanıtladı:

Gerilimin kaynağı ne?

Gerilimin kaynağı, yargıyı ele geçirme çabası. Biri hakimiyetini sürdürmek, diğeri de onun etkisini kırmak istiyor. İki taraftan biri yargıyı ele geçirmek istiyor.

Gerilimin tarafları kim?

Biri hükümet, diğeri de Yargıtay'daki hakim grup.

Sizce de Yargıtay'da, hükümetin 'Paralel' dediği Gülen'ciler mi hakim?

Birlikte davranan böyle bir grubun olduğu anlaşılıyor.

Bu gerilim ne zaman biter?

Bir taraf hakim olduğu zaman biter. Siyasi aktörlerin, sivil toplum kuruluşlarının yargıyı ele geçirme çabasından vazgeçmesi lazım. Tabii herkes böyle büyük bir gücü kendi lehine kullanmak istiyor. Ama bu yanlış. Bu nedenle gerilimler yaşanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber