Bahçeli, Tunceli Valiliği önünde konuştu

Tunceli'yi ziyaret edecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyareti öncesi yaklaşık 10 ilden kente binlerce çevik kuvvet polisi getirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2014 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli, Tunceli Valiliği önünde konuştu

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ilk ziyaret yeri olan Tunceli Valiliği'nin bulunduğu Atatürk Mahallesi'nde çok sayıda çevik kuvvet polisi, zırhlı araçlar ve TOMA'larla yoğun güvenlik önlemi alındı. MHP Lideri Bahçeli'nin kente gelişini protesto etmek amacıyla fırın ve eczaneler dışında hiçbir esnaf kepenk açmadı.

Devlet Bahçeli, Tunceli'de

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli Valiliği'ne geldi. Bahçeli'nin valiliğe girişi sırasında partililer tarafından 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganları atıldı

Bu sırada bir kadın "Bu topraklara gelemezsiniz" diye tepki gösterdi.

Ziyareti sonrasında açıklama Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ziyaretimizi sabote etmeye ve engellemeye çalıştılar. Davutoğlu, geçtiğimiz Salı günü şahsıma meydan okumuştur. Başbakan öylesine çıldırmıştı. 'Buyrun gidin cesaretiniz varsa bunu Tunceli'de de söyleyin' dedi. İşte Tuncelideyim. Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet milleti ile Tunceli'de.

Vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. Biz Türkiye'yeyiz, büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız. Davutoğlu, bilmiyor, öğrenmediyse kendisine hatırlatıyorum. Bizde mangal gibi yürek demir dağları eritecek cesaret vardır. Özür lobisi kurmak iç barışa katkı sağlamaz. İç ve dış mihrakalara karşı uyanık olmalıyız. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez. 1937-38 hadiseleri isyandır ve bu isyana katılanlar bölücü teröristlerdir.

Tunceli 81 vilayetimezden birisidir. Elazığ neyse Tunceli odur. Hakkari neyse Ankara aynısıdır. Bu topraklar bu vatanın ayrılmayacak, kopmayacak birer parçasıdır. O halde kardeşçe yaşamak varken, el ele, gönül gönüle Allahın nimetlerinden nasiplenmek dururken, içimizi karıştırmaya çalışanlara niçin göz yumalım, oyunlara aldanalım.

Ben Tunceli'de olduğuma göre başbakan ne yapacaktır. Mahcup olmuş, mağlup düşmüş bu şahsiyet bundan sonra nasıl başlbakanlık yapacaktır?

Devlet diz çökmez. Devlet el de etek de öpmez. Devlet zarara düşerse milletin bozgun yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Eğer diz çöksek, el öpsek, taviz versek bağımsızılığımzdan bahsedemeyeceğimiz gibi Tunceli ilimiz de olmayacaktı. Bu kutlu vatan hepimizindir. Acılarımız, sevinçlerimiz ortaktır.

Hazreti Ali bizimdir, 12 imam her şeyimizdir. Allahımız bir, peygamberimiz, kıblemiz bir, dinimiz bir, milletimiz bir, geleceğimiz bir ve aynıdır. Başbakan'ın korku deryasını kırmak için Tunceli'ye konuk olduk."

Devlet Bahçeli, sözlerini "Ne mutlu diyene" diye tamamladı.

Konuşmasında Pir Sultan Abdal'dan bir dizede okuyan Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'na isyan çağrısı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber