Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylanan ve Türkiye'de ilk olarak Mersin'de uygulamaya başlanan "Annemle dinimi öğreniyorum" projesi Hz. Hamza ve Hz. Eyüp camilerinde devam ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2014 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi

Cuklarıyla camiye gelen anneler, Kur'an-ı Kerim öğrenirken çocukları ise kreş ortamında Kur'an kursu eğitmenleri ve çocuk gelişim öğretmenleri ve psikolog eşliğinde dini eğitim alıyor, anneleri ile camide namaz kılıyor, hem de akranlarıyla keyifli bir zaman geçirerek dua ve ilahiler öğreniyor.

Hz. Hamza ve Hz. Eyüp camilerinde devam eden proje sınıflarını ziyaret eden İl Müftüsü Ali MELEK, "Annemle Dinimi Öğreniyorum" adlı proje ile çocuk gelişimiyle alakalı formasyona sahip olan Kur'an kursu öğreticilerimizi 4-6 yaş grubu arasında görevlendirerek temel dini eğitimlerini vermeyi arzu ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki insanlar maneviyattan uzaklaştıkça ister istemez olumsuz ortamlarda kendisini bulacaklardır. Toplum ve aile için zararlı olan bu bir takım alışkanlıklardan çocuklarımızı uzak tutmak için temel inancın onlara kazandırılmasını amaçladık. İnancımız yanında vatan birliği, bayrağın önemi ve bütün değerlerimizin küçük yaştan itibaren çocuklara kazandırılması gerekir. Peygamber Efendimiz 7 yaşından itibaren çocuklara dinin, namazın öğretilmesini emrediyor. İşte biz de cami ve kuran kursu bünyesinde hem anneye dini bir bilgiyi sağlam elden verilmesi hem de çocuklarını emin ellere teslim ederek temel dini bilgilerle kişisel gelişim için ihtiyaç duydukları imkanları cami ve kuran kursu atmosferi içerisinde sunarak projemizi uygulamaya koyduk" dedi.

MELEK, Çocukların anneleriyle belli bir eğitim aldıktan sonra onlara cami kültürünün de kazandırılmasını amaçladıklarını kaydederek, projede emeği geçen ilçe müftüsü ve öğretmen ile vaizlere, çocukların annelerine ve ailelerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber