Diş şekliniz karakterinizi ele veriyor!

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, diş şeklinin kişilerin karakterini de yansıttığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2014 13:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Diş şekliniz karakterinizi ele veriyor!

Vizajizm, Fransızca "visage" kelimesinden türemiş, Türkçe karşılığı "yüz" anlamına geldiğini, 1930'lu yılların başında "vizajizm" kavramı, diş estetiği alanında uygulanmaya başladığını ve günümüzde vazgeçilmez bir hale geldiğini dile getiren Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, "Bu görüşün temelinde yatan esas fikir, standart gülüş tekniklerinin aksine, kişinin yüzü, saç tarama şekli, psikolojik davranışları, yaşam şekli ve hatta alışkanlıklarının bile diş estetiği kapsamında değerlendirilmesi gerektiğidir.Güzellik kavramı, ilk ortaya çıkmasından bugüne kadar oldukça değişikliğe uğramıştır. Eskiden dolgun dudak güzeldir, sarı saç güzeldir diye standart düşünceler hakim iken, günümüzde sarı saç sana yakışır ya da yakışmaz şeklinde fikirler ortaya çıkmaya başlamıştır. Aslında olay tamamen kişinin güzelliğini, doğallığını yansıtan unsurların tek tek değerlendirilmesinin yanlış olduğunu ortaya koyuyor." Dedi.

Dişlerin görüntümüzü ve güzelliğimizi etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu anlatan Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp daha sonra şunları kaydetti; "Fakat standart bir gülüş tasarımı planlayıp, bu tasarımın herkese yakışacağını düşünmek tabii ki çok yanlış olacaktır. Nasıl bir elbise her vücut tipine olmuyorsa, ya da her elbiseyi her ortamda giyemiyorsak, gülüş dizaynı yaparken de dikkate almamız gereken birçok faktör vardır. Örneğin, sert davranışlar sergileyen bir kişinin dişlerinin de buna uygun olarak keskin köşeli, düz yüzeyli olması beklenir. Fakat kişi aslında sert görünümünden rahatsız oluyor ve bunu değiştirmek istiyorsa, dişlerinin dizaynında ufak dokunuşlar yaparak bu görüntüyü değiştirebiliriz. Önemli olan sizin nasıl görünmek istediğinizdir. Baskın karaktere sahip bir yöneticiye, yuvarlak kenarları olan küçük dişler hiç de yakışmayacaktır, daha doğrusu kişiyi mutlu etmeyecektir. Ya da bir anaokulu öğretmeninde, keskin ve düz hatları olan büyük dişler rahatsız edici olabilir.

Vizajist diş hekimliğinin amacı, kalıplardan uzak durarak, herkese standart aynı gülüşü planlamak yerine, her bireyi dış görünüşünün yanı sıra, kendi sosyal hayatı içinde de değerlendirerek kendilerine yakışan, onları mutlu eden en sağlıklı görüntüyü vermeye çalışmaktır. Bunu yaparken gülüşünden memnun olmayan kişinin sosyal hayatı, gülme alışkanlıkları, giyim tarzı, iş hayatı kısacası mümkünse bütün yaşam tarzının detaylarından faydalanmak doğru olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber