Kısa dönem erler yemin etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2014 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kısa dönem erler yemin etti

Eskişehir'de kısa dönem erler yemin etti

Eskişehir'de silah altına alınan 357. kısa dönem 100 er için yemin töreni düzenlendi.

Eskişehir Jandarma Alay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra temel eğitimini tamamlayan 100 kısa dönem asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak, yemin etti.

İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, programda yaptığı konuşmada, erlerin anne ve babalarına hitaben, "Bu görkemli tabloyu oluşturarak, dosta güven, düşmana korku veren ve sizleri yüksek bir heyecan ve coşku ile selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Hepinizin şu andan itibaren 'Mehmetçik' adını alan evlatlarınız, yüce milletimizin de gurur kaynağıdır" diye konuştu.

Yemin eden erlere de seslenen Albay Özsoy, şunları söyledi:

"İçtiğiniz bu and, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün ve emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir. Görevinizi, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, aklı ve bilimi rehber edinen, karşılıksız yurt ve yurttaş sevgisiyle dolu, milli, ahlaki ve mesleki değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, halkla bütünleşen ve yardımcı olan birer jandarma olarak yapacaksınız."

Erler adına Bedri Sarıkurt da konuşma yaptı.

Tören, Albay Özsoy'un, birliğe ilk katılan er ile eğitim ve sporda başarılı olan erlere ödüllerini vermesi ardından resmi geçitle sona erdi.

Öte yandan aileleriyle bir araya gelen askerler, fotoğraf çektirdi.

Gümüşhane'de 357. kısa dönem erler yemin etti

Gümüşhane'de silah altına alınan 357. kısa dönem 130 er, törenle yemin etti.

Aydın Doğan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yemin törenine, Vali Yücel Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kurum müdürleri, askeri personel ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Albay Eren, 357. kısa dönem 130 asker için yemin töreni düzenlendiğini belirtti.

Yemin edecek askerlere seslenen Albay Eren, şunları söyledi:

"Alacağınız her türlü görevi en iyi şekilde yapacağınızdan, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve andınıza sadık kalacağınızdan asla endişem yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin omuzlarında daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu kutsal ocakta, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, gönlü vatan ve millet sevgisiyle dolu, milli, ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuk ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi 'vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' prensibiyle yerine getiren birer jandarma olarak yetiştiriliyorsunuz. Taşıdığınız üniformanın, yüce milletimizin şerefinin simgesi olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aynası olduğunu unutmayınız."

Acemi kısa dönem bir erin yemin edecek askerler adına yaptığı konuşma ve bir askerin okuduğu şiirin ardından 357. kısa dönem 130 er, Türk bayrağı üzerine el koyarak yemin etti.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Niğde'de 357. kısa dönem askerler yemin etti

Niğde'de 357. kısa dönem 80 asker, törenle yemin etti.

75'inci Yıl Spor Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kentteki birliklerinde temel eğitimini tamamlayan 80 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, törende yaptığı konuşmasında, canlarından çok sevdikleri evlatlarını bayram havasında asker ocağına yolladıkları ve vatan sevgisiyle yetiştirdikleri için ailelere teşekkür etti.

Askerlerin eğitiminde emeği geçenleri tebrik eden Nayır, askerlere hitaben, "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği uygarlık yolundan, onurlu ilkelerinden ayrılmaksızın yüce Türk milletine layık olabilmek için hizmet edin" diye konuştu.

Albay Nayır'ın konuşmasının ardından, 357. kısa dönem askerler adına yaş kütüğüne plaket çakıldı. Jandarma marşını söyleyen kısa dönem askerler, daha sonra aileleriyle hasret giderdi.

Kırşehir'de 357. kısa dönem askerler yemin etti

- Kırşehir'de silah altına alınan 357. kısa dönem 46 asker için yemin töreni düzenlendi.

Aşıkpaşa Spor Salonu'nda organize edilen törene, Vali Necati Şentürk, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, diğer ilgililer ve askerlerin aileleri katıldı.

Vali Şentürk'ün askerleri selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Yemin eden askerler adına İlker Gezmen konuşma yaptı.

Jandarma Albay Bulut, törende askerlerin ailelerine seslenerek, "Değerli anne ve babalar, vatan hizmetini yerine getirmek için coşku ve heyecanla bu kutsal ocağa koşarak gelen evlatlarınız, onur ve gururla dimdik karşınızda durmaktadır. Üç hafta gibi kısa sürede askerliğin temel esaslarını, harp sanatını, Atatürk ilke ve inkılaplarının önemini, ülkenin bölünmez bütünlüğüne olan inancı, karşılıklı sevgi ve saygıyı, ortak yaşamayı, paylaşmayı, sabır ve tahammülü, fedakarlığı, cesareti ve gelecekte alacakları görevler için gerekli bilgileri öğrenmişlerdir. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır" dedi.

Askerlere seslenen Bulut, şunları söyledi:

"Genç silah arkadaşlarım, sizler biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Türk bayrağı önünde, anne ve babalarınızın, kıymetli konuklarımızın tanıklığında silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı feda edeceğinize namus ve şerefiniz üzerine yemin ettiniz. Ettiğiniz bu yemin, vatan ve millet sevgisi, vazife ve şeref anlamı olup dürüstlüğün, devrimlere mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun belgesidir. Şu andan itibaren vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devraldınız, kutsal nöbeti yerine getirip sizden sonraki kardeşlerinize bayrağı devredeceksiniz."

Askerlerin yemin ettikleri günü daima hatırlayacaklarını belirten Bulut, "Kırşehir Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi için kanun hükümlerine mutlak itaat edeceksiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefli bir simgesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aynası olduğunu hatırınızdan asla çıkarmayınız. Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü, bağımsızlık için gerektiğinde gözünüzü kırpmadan canınızı feda etmeye hazır olacaksınız" diye konuştu.

Bulut, askerlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından, kanunları kendilerine daima rehber edineceklerinden ve yeminlerine sadık kalacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmadığını dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti, sizin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek, şanlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Ettiğiniz yeminin sizlere, ailelerinize, TSK'ya ve yüce Türk milletine hayırlı olmasını diler, hepinizi gözlerinizden öperim" dedi.

Tören, askerlerin Jandarma Marşı'nı seslendirmesinin ardından konuklara ikramla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber