Marmara'nın yeni rektörü konuştu

Haber Giriş : 09 Temmuz 2006 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

REKTÖRLÜK seçimlerinde Marmara Üniversitesi'nin rektörlük koltuğuna oturan Prof. Dr. Necla Pur, görevine başlamadan önce projelerini AKŞAM'a anlattı. Kurumsal ve öncü bir üniversite yapısı oluşturarak, uzun vadede Marmara Üniversitesi'nin birinci sıraya taşımak isteyen Pur'un ilk başlatacağı proje ise yurtlara giremeyen öğrencileri kampus yakınlarında oturan ailelerin evlerine yerleştirmek.

TERCİHLERİ DEĞİL AMA

?Barınma sorununu Cumhuriyeti tehdit eden bir unsur olarak görüyorum? diyen Pur, üniversitenin yurt olanaklarının çok kısıtlı olduğunu ve yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin kandırılarak tarikat yurtlarına alındığını söyledi. Gençlerin bu yurtlarda Cumhuriyet düşmanı olarak yetiştirildiklerini belirten Pur, ?Anadolu'dan gelen kız çocukları için barınma olanakları çok önemli. Barınma sorunları çözümlenmediği takdirde, tarikatlarca kandırılıp, onların yurtlarına yerleşiyorlar. Bir yıl sonra yurda giremeyen o öğrencinin örtünerek üniversiteye geldiğine, kapıda başörtüsünü çıkarmak zorunda kaldığına şahit oldum. Bu öğrencinin özel tercihi değil, ona verilen barınma olanağının karşısında ödediği bir diyet? diye konuştu.

KİRACI BİZ OLACAĞIZ

Tüm öğrencilere yurt yapmanın mümkün olmadığını belirten Pur, sorunu çözmek için üniversite çevresindeki evleri kiralamak için yeni bir departman kuracaklarını söyledi. Pur, ?Öğrencilere kefil olarak onları, kampus yakınlarında oturan ailelerin yanına yerleştireceğiz. Kaporayı üniversite ödeyecek yani kiracı üniversite olacak? dedi.

TEK KAMPUS PROJESİ

Prof. Dr. Necla Pur, ?Fildişi kulesinde oturan, toplum sorunlarına çözüm üretemeyen, sadece kendisi ve öğrencileri için çalışan bir üniversite modeli yerine toplumsal projeler üreten bir üniversite olacağız? diyerek, YÖK onay verdiği takdirde sivil toplum kuruluşları ve enstitüsü kurmayı planladıklarını söyledi.

Pur, Marmara Üniversitesi'nin yıllardır en çok tartışılan ?Üniversiteye tek kampusta toplama' projesinin ise ancak uzun vadede İstanbul dışında bir arazide yapılabileceğini

anlattı. Pur, üniversitedeki genç akademisyenlerin dil sorununu çözmek için ücretsiz yabancı dil eğitim merkezi açacaklarını da söyledi.

BİTPAZARINA GİTMEYİ SEVİYOR

AKADEMİK anlamda sonuna kadar kendine güvenen Pur, iyi bir ev kadını olmadığını söylüyor. Zamanının çoğunu üniversitede ve toplumsal sorumluluk projeleri ile ilgilenerek geçiren Pur, evde olduğu zamanları ailesi ve çok sevdiği köpeği ile ilgilenmenin yanı sıra kitap okuyarak geçiriyor. En büyük hobisi ise bitpazarına gitmek.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber