KTÜ'den öğrencilere kopya yemini

KTÜ öğrencileri isyanda! Çünkü bu okulda öğrencilere, 'Öğrenci Etik Sözleşmesi' imzalatılarak, kopya çekmeyeceklerine dair 'şeref sözü' verdiriliyor.

Haber Giriş : 29 Kasım 2014 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KTÜ'den öğrencilere kopya yemini

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Fakültesi farklı bir uygulama ile öğrencilere 'kopya, aşırma ve aldatma' adlı 3 ana başlıkta hazırlanan 'Öğrenci Etik Sözleşmesi' imzalatılıyor. Sözleşme ile; öğrencilerin kopya çekmemesi, sınavlarda aldatmaya yönelik davranışlar sergilenmemesi, tez ödevlerinin kopyala yapıştır yöntemi ile yapılmaması, okula gelmeyen öğrencinin yerine sınava girilmemesi veya imza atılmaması için, 'şerefinin üzerine söz vermesi' imza altına alınıyor. KTÜ İnşaat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Hüsem, şunları söyledi;

YA ŞEYTANA UYARSAK!

"İnşaat Fakültesi olarak ahlaki değerlere daha çok önem veren bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu form öğrencilerin lehine ve danışman hocalarının öğrencilerini daha rahat takip edebilmesi adına yapılan bir uygulamadır. Öğrenciler aleyhine, sakın-ca yaratabilecek, herhangi bir art niyet taşımayan bir sözleşme" dedi, öte yandan bazı öğrenciler mecburi imzalamak zo-runda oldukları sözleşmeyi gereksiz bulu-yor: "Sözleşmenin içeriğinde aleyhimize bir durum yok, aksine emek hırsızlığının önüne geçmek, daha ahlaklı gençler ye-tiştirmek amacı taşıyor. Herkes emeğiyle okumalı. Fakat eleştirilebilecek nokta, sözleşmenin mecburi tutulması ve 'şeref' ifadesi. Bu çok ağır kaçıyor. İnsan ister istemez 'ya şeytana uyup çekmek duru-munda kalırsak' diyor."

Gürkan ATA

Güneş Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber