Alan değiştirmede kontenjan şoku

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Aralık 2014 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alan değiştirmede kontenjan şoku

Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği Eğitim Programıyla 90 saatlik Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği Eğitim Programlarına katılıp ta başarıyla tamamlayanlar, için başvuru alan Milli Eğitim Bakanlığı bu branşlar için;

Sadece zorunlu çalışma yükümlülüğü olan 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarınının Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliğiboş kontenjanları ile Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği boş kontanjanlarını sisteme yansıtarak öğretmenlerin tercihine açmış bulunuyor.

Fakat 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarının Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği boş kontenjanları ile Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği boş kontanjanları sistemde açık görünmüyor.

Bu durum yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olup açılacak davalar kaybedilecektir. Bu durumun acilen düzeltilmesi özellikle acil ihtiyaç olan, emek ve zaman harcanarak düzenlenen Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği Eğitim Programı eğitimi alan öğretmenlere bulundukları ilin 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarındaki Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği boş kontenjanlarınında açılması gerekmektedir.

Güncelleme: 12:55 Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmede tüm açık norm kadroların kontenjanlara yansıtılması konusunda tüm il milli eğitim müdürlüklerine talimat gönderdiklerini ve kontenjan girme işlemlerinin bittiğini açıklamışlardır.

İl Milli Eğitim müdürlükleri ile yaptığımız görüşmede ise kontenjanların girilmesi için ekranın açıldığı ilk gün sadece zorunlu çalışma yükümlülüğü olan 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarının Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği boş kontenjanları ile Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği boş kontenjanlarını sisteme yansıtılabildiğini bu nedenle sadece bu alanlardaki kadroların sisteme girildiğini ifade etmektedirler.

Şimdi anlaşılıyor ki ilk gün sadece 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarındaki okullar teknik nedenden dolayı sisteme girilmiş ikinci gün bu hata bakanlıkça düzeltilmiş fakat bu durumdan haberdar edilmeyen bazı illerde kontenjanlar güncellenmemiştir.

Örneğin Osmaniye ilinde sadece ilk günkü teknik nedenden dolayı 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarındaki okullar sisteme girilmiş sonraki günde bakanlıkça düzeltildiği duyurulmadığından öylece kalmıştır. fakat Karabük ilinde tüm boş normlar kontenjanlara yansıtılmıştır.

Öğretmenlerin alan değişikliği başvuru sayfası Alan değiştirmede bu sorun giderilmeli MEB'den alan değişikliği açıklaması MEB, alan değişikliğinde tüm hayalleri yıkmayabilirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber