Doktora zorla senet imzalatan hemşireye 10 yıl hapis

Adana'da bir doktora zorla senet imzalatıp, parasını ve kredi kartlarını, 4 arkadaşına gasp ettirdiği iddiasıyla yargılanan hemşire ve 3 arkadaşına 'nitelikli yağma' suçundan 10'ar yıl hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2014 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Doktora zorla senet imzalatan hemşireye 10 yıl hapis

Adana'da bir doktora zorla senet imzalatıp, parasını ve kredi kartlarını, 4 arkadaşına gasp ettirdiği iddiasıyla yargılanan hemşire ve 3 arkadaşı ''nitelikli yağma'' suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, müşteki, sanıklar ve avukatlar katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan hemşire M.M. (25) suçlamayı kabul etmezken, son savunmasında ''Doktor ile aynı tıp merkezinde çalışırken tanıştık ve arkadaş olduk. Kendisinden hamile kaldım, çocuğumu zorla aldırdı. Şu an mezarının bile nerede olduğunu bilmiyorum. İsteseydim o zaman para alırdım. Senetten de haberim yok'' diye konuştu. Diğer sanıklar da iddia edilen suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti sanıklardan S.Y.'nin (35) tüm suçlardan beraatine karar verirken, hemşire M.M. ile E.D (33), M.T (34) ve T.O.D'yi (32), nitelikli yağma suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

- Olay

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki özel bir tıp merkezinde çalışan doktor S.S (50), 23 Şubat 2013'de savcılığa verdiği dilekçede hemşire arkadaşı M.M. ile onun 4 erkek arkadaşının kendisini silahla tehdit edip 500 lirası ile kimlik ve kredi kartlarını gasp ettiğini, sanıkların ayrıca kendisine 70 bin liralık senet imzalattıklarını ileri sürerek şikayetçi olmuştu.

Doktorun şikayeti üzerine, hemşire M.M. ile erkek arkadaşları E.D, M.T, T.O.D, S.Y. yakalanmış, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sanıklar için ''nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlamasıyla 32'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber