Otomobil satışlarında bedelli bereketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdesini verdiği bedelli askerlik, ikinci el otomobil satışlarını hareketlendirdi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Aralık 2014 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Otomobil satışlarında bedelli bereketi

Başbakan Davutoğlu, yaklaşık 700 bin kişiyi kapsayan bedelli askerlik için müjdeyi verdi. Bedelli askerlikten faydalanabilmek için ise 2 önemli şart bulunuyor. Birincisi; en az 28 yaşından gün almış olmak, ikincisi ise 18 bin TL para ödemek. İşte bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin ikinci şartı yerine getirmek zorunda olması piyasaları da hareketlendirdi. Bu anlamda bedelli askerliğin etkileyeceği en önemli pazarın ise ikinci el otomobil pazarı olması bekleniyor.

Bedelli askerlik müjdesiyle birlikte dün hemen internet sitelerinde "bedelliden acil oto", "bedelli askerlik nedeniyle sahibinden satılık otomobil" ilanları başladı. Önümüzdeki günlerde bu ilanların daha da artması beklenirken, bu durumun ikinci el otomobil fiyatlarını bin - 2 bin lira geriletebileceği tahmin ediliyor.

Sektör yetkililerine göre; bedelli adayları, otomobil kredileri ihtiyaç ve bedelli askerlik kredisinden daha avantajlı olduğu için otomobillerini ilk önce elden çıkarıyorlar. Askerlik bedelini yatırdıktan sonra da tekrar otomobil almayı planlıyorlar. Bedelli askerliği sadece adaylar değil, otomobil almak isteyenlerin de beklemesinin bu pazarın ciddi hareketlenmesine neden olacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber