Onunla dünyadaki tüm kirli suları içebilirsiniz!

İnce ve uzun bir tüpün bir ucunu kirli suya daldırın ve diğer ucundan arıtılmış, temiz su için. İşte LifeStraw bu işi ucuza ve kolayca yapıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2014 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Onunla dünyadaki tüm kirli suları içebilirsiniz!

Dünyanın su kaynaklarının tüketimini takip eden ve raporlayan Water.org sitesi, her sene 3.4 milyon kişinin temiz sueksikliği, hijyen ve benzeri sebeplerden dolayı öldüğünü söylüyor. Şu anda en ciddi küresel sıkıntılardan biri kabul edilen temiz su ihtiyacını karşılayabilmek için tasarlanan DrinkPure isimli aparatı daha önce görmüştük. Şimdi de benzer bir su filtresi bu alandaki eksiği kapatmaya geliyor.

"LifeStraw" adındaki bu su filtresi, 25 cm uzunluğunda ince bir tüp. Tüpün bir ucunu su kaynağına daldırıyor ve diğer ucundan suyu çekmeye başlıyorsunuz. LifeStraw gövdesinin içinde özel birkaç filtreden oluşan bir arıtma sistemi taşıyor. Filtrelerden biri 100 mikronluk deliklerden oluşuyor ve diğeri ise 15 mikronluk genişlikteki bir başka katman oluşturuyor.

2012'de ilk üretilen versiyon bir iyot filtresi içeriyormuş ama arıtma işlemini kimyasal etkilerden kurtarmak isteyen tasarımcılar, bu yeni versiyonda tamamen güvenli mekanik filtrelere dönmüşler. LifeStraw cihazının filtreleri kirli, çamurlu ve tuzlu suyu arıtabiliyor, Salmonella, Shigella ve benzeri bakterileri ayıklayıp suyu temiz şekilde veriyor.

Sadece 25 Euro'a alınabilen ve sınırsız şekilde kullanılabilecek LifeStraw su artıma cihazı, tüm gelişmemiş ülkelerdeki temiz su ihtiyacını uygun bir maliyetle karşılayabilmek için tasarlanmış. Ayrıca son tüketici için su şişesi şeklinde,LifeStrawGo isimli farklı bir versiyonu daha bulunuyor. Cihaz çeşitli kuruluşlardan ödüller de kazanmış.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber