Yabancı pilota kokpitte yeni sınır geldi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bir genelgeyle Türk havayolu şirketlerinin uçuşlarında kokpit ekibinin tamamının yabancı pilotlardan oluşturulmamasını istedi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Aralık 2014 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı pilota kokpitte yeni sınır geldi

Gökhan ARTAN

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bir genelgeyle Türk havayolu şirketlerinin uçuşlarında kokpit ekibinin tamamının yabancı pilotlardan oluşturulmamasını istedi. Gerekçe olarak da yolculara yönelik bilgilendirme ve uyarı anonslarının yabancı dilde yapılmasından dolayı Türk yolculardan gelen şikayetler gösterildi. Bu gerekçelerle SHGM bir genelge yayınlayarak, iç ve dış hatlardaki tarifeli seferlerde görev alacak uçuş ekibi içerisinde asgari bir Türk uyruklu pilot bulunmasını mümkün kılacak şekilde planlama yapılmasını istedi. Yolcuya yönelik tüm anonsların önce Türkçe, ardından işletmenin mevcut operasyonları ve prosedürleri çerçevesinde gerekli gördüğü dillerde tekrar edilmesi istendi.

BAZI UÇUŞLARDA TÜRK PİLOT YOKTU

Türk Hava Yolları'nda yabancı pilot sayısı 600'ü geçerken bazı uçuşlarda kokpit ekibi Türk pilot olmadan oluşturuluyor. Bu durumda da kokpit ekibi tarafından uçuş öncesi, sırası ve sonrasında yolcu kabinine yönelik bilgilendirme ve uyarı anonsları sadece yabancı dilde yapılıyor. Bu da Türk yolcuların şikayetlerine konu oluyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber