KPSS skandalındaki şüpheli Baransu çıktı

Geçtiğimiz günlerde paralel çetenin KPSS hırsızlığına dair yürütülen soruşturmayla ilgili bomba bir haberi gündeme getirilmişti. Haberde, paralel örgütle özdeşleşen M.B. kodlu ünlü bir gazetecinin akrabalarının isimlerinin de çıktığının altı çizilmişti. Paralel çeteyle özdeşleşen M.B. kodlu ünlü gazeteci akla Mehmet Baransu'yu getirmişti. Ve o gazeteci Mehmet Baransu çıktı.

Haber Giriş : 06 Aralık 2014 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS skandalındaki şüpheli Baransu çıktı

Sınav sorularının çalındığı 2010 KPSS sınavındaki soruşturma evrakına ulaşıldı. Belgede, 120 sorunun tamamını yapan "Aygün Baransu", Mehmet Baransu'nun yengesi çıktı.

Sınav sorularının çalınması nedeniyle 2010 yılındaki KPSS iptal edilmiş ve soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmayı gündeme getiren Yeni Şafak gazetesi, 20 Kasım 2014 günü "Tamamen tesadüf" başlığıyla verdiği manşet haberinde, gazeteci M.B.'nin yengesinin de 120 soruyu doğru yapıp, ikinci sınava girmeyen adaylardan biri olduğuna dikkat çekmişti.

CEMAAT DERSHANESİNDE ÖĞRETMEN

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık ve örgütlü olarak sahtecilik' suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında; Eğitim Bilimleri sınavında 120 sorudan 110 ve üzeri doğru yapan 2 bin 676 aday mercek altına alındı.

Adayların içinde dikkat çekici isimler olduğu gündeme gelmişti. Bunlardan birisi, gazeteci M.B'nin yengesi Aygün Baransu idi. Gazeteci M.B'nin yengesi Aygün Baransu'nun, iptal edilen 2010 KPSS'ye girdiği ve Eğitim Bilimleri'nde 120 sorunun hepsini doğru yanıtladığı ortaya çıktı. Cemaatin dershanelerinde öğretmenlik yaptığı iddia edilen Aygün Baransu'nun, ikinci sınava girmemesi dikkat çekti.

Aygün Baransu'nun, İzmir'de Cemaat'in bir dershanesinde öğretmenlik yaptığı belirtilirken; eşi Y.B'nin de 2010 yılına kadar Cemaat'in dershanelerinde çalıştığı, şimdi ise bir devlet okulunda öğretmen olduğu öne sürüldü. İptal edilen sınavda şüpheli olan adayların birçoğunun Cemaat dershanelerine gittiği ortaya çıkmıştı.

OdaTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber