3168 SHÇEK kadrosuna atama yapılacak

SHÇEK yurtlarında kalanlar için memurluk kılavuzu yayımlandı. 919 kadro KPSS sonuçlarına göre, 2249 kadro ise ilköğretim-ortaokul-ilkokul mezunları arasından alınacak. Tercih işlemleri 10 ila 22 Aralık tarihleri arasında alınacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2014 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3168 SHÇEK kadrosuna atama yapılacak

Sosyal hizmetler kanunu kapsamında istihdam hakkından yararlanacaklar için 2014/1 tercih kılavuzu yayımlandı.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananlardan istihdam hakkını haiz olanların atanabilmesi için Başkanlığımızca yapılacak yerleştirme işlemlerine ilişkin Tercih Kılavuzu yayımlanmıştır.


KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ


Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;

1) Yerleştirme işlemi Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır.

2) Tercih işlemleri 10/12/2014 tarihinde başlayacaktır.

3) Yerleştirme işlemine yalnızca Devlet Personel Başkanlığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olarak bildirimi yapılan kişiler katılabileceklerdir.

4) Tercih işlemleri www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden adaylarca e-Devlet şifreleri girilerek 2828 Sosyal Hizmetler Tercih Sistemi bölümünden yapılacaktır.

5) Bu nedenle adayların e-Devlet kapısı şifrelerinin bulunması gerekmektedir. e-Devlet şifresi bulunmayan adayların tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir.

6) Şifresi bulunmayan adayların bir an önce PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekmektedir.

7) Tercih işlemleri 22 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 23:59'da sona erecektir.

8) Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar. Bu itibarla adayların tercihte bulunacakları kadro veya pozisyonları belirlemeden önce kadro ve pozisyonların karşısında yer alan şartları incelemeleri ve kılavuzda yer alan açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir.

Yerleştirme işlemlerinde toplam 3168 kadro ve pozisyona yerleştirme yapılacaktır.

Bu kadro ve pozisyonlardan 919 kadro ve pozisyona KPSS sonucuna göre yerleştirme yapılacak olup, bu kadro ve pozisyonların öğrenim durumlarına göre dağılımı aşağıdaki şekildedir;

Ortaöğretim: 700

Önlisans: 125

Lisans: 94

İlköğretim/ortaokul/ilkokul mezunlarının başvurabilecekleri Kura sonucuna göre yerleştirme ile 2249 kadro için yerleştirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Korunmaya muhtaç çocuklar için sorgulama ekranı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber