Acil servis doktoru ve güvenlik görevlisi bıçaklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de önceki gün, bir doktor ve bir güvenlik görevlisinin hasta ve hasta yakınları tarafından bıçaklanmasının ardından açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, bütün uzmanlık dallarının hastanede nöbetçi olarak bulunmasının mümkün olmadığını belirtti.

Denizli Devlet Hastanesi'nde bir doktor ve bir güvenlik görevlisinin hasta ve hasta yakını tarafından bıçaklanmasının sağlık çalışanlarını derinden üzdüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, "Hastanemize gelen acil vakalar, gerekli acil tedavisi yapıldıktan sonra ilgili uzman hekimin görmesi için gözlem altında bekletilmektedir. Bu gibi durumlarda hasta yakınları sabırsızlanmakta ve sağlık personelimizle gereksiz tartışmalara girmektedir. Ağır şartlarda ve özveriyle çalışan sağlık personellerimiz zaman zaman hastanın tedavisine ayıracağı süreyi, daha çok hasta yakınlarına durumu anlatmaya ve yatıştırmaya harcamakla geçirmektedir" dedi.

Ağır ve stresli hastane koşullarında 24 saat kesintisiz hizmet veren, hafta sonu ve bayram tatilinde bile çalışan sağlık personeline hizmetleri esnasında vatandaşların yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Dr. Taş, "Hastaların daha kaliteli hizmet alması için görevlilere daha anlayışlı ve tedaviye yardımcı olacak şekilde yaklaşmalıdır. Hastane ortamında karşılaştıkları olumsuzlukları şiddet yoluyla değil, 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında geliştirilen Hasta Hakları Birimleri ve ALO 184 SABİM aracılığıyla çözmelidirler. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında sağlık hizmetleri sunumunu ve hastane şartlarını daha iyiye götürmek, hastaların memnuniyetini artırmak için Sağlık Bakanlığı tarafından yeni yapılanmaya gidilmektedir" diye konuştu.

Denizli'de 2002 yılında sağlık ocaklarında poliklinik oda sayısı 124 iken, "Her Hekime Bir Oda Projesi" kapsamında oda sayısının 2005 yılında 204'e çıkartıldığını ifade eden Dr. Taş, "Denizli Devlet Hastanesi'nde her uzman hekime poliklinik verilebilmesi için yeni düzenlemelere gidilmiş ve ek bina yapımıyla poliklinik sayısı 3 yılda 34'ten 90'a çıkarılmıştır. Denizli Devlet Hastanesi birçok ilke ve yeniliklere imza atarak Türkiye'de örnek teşkil edecek bir konuma gelmiştir. Denizli'de 3 yıl öncesine kadar yapılmayan pek çok tetkik, cerrahi işlem, tahlil, tıbbi müdahale artık ilimizde kendi kurumlarımızda yapılabilmektedir. Şiddete maruz kalan insanlara yardımcı olmak, onların tedavilerini yapmak için ağır hastane koşullarında hizmet veren sağlık çalışanları da bazen hastalardan ve hasta yakınlarından sözlü ya da fiili şiddet görmektedir. Bunun son örneği; 09 Temmuz günü Denizli Devlet Hastanesi'nde yaşanmıştır. Acil Servis'te görev yapan Dr. Sabri Demir ve güvenlik görevlisi Abdullah Demir, hastanın ve yakınlarının saldırısı sonucunda bıçaklanarak yaralanmıştır. Bu olayı kurumumuz olarak esefle kınıyor ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber