Halkbank özelleştirmesinde 'B planı' devrede...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Bankasının özelleştirilmesi için gerekli kanun değişikliklerinin Meclis'in tatile girmesi nedeniyle gerçekleştirilememesinin ardından, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) "B Planını" devreye soktu.

AA-Gelinen noktada, Halk Bankası'nın özelleştirmesinin gecikmemesi ve öngörülen takvim içinde tamamlanması amacıyla ÖİB, herhangi bir kanuna gerek kalmaksızın Halkbank özelleştirmesinin önünü açabilmek için kolları sıvadı.

ÖİB, bankanın özelleştirme aşamasında kapsama alınıp alınamayacağı ve ana sözlemede yapılacak değişiklikler konusunda, danışman firma, banka yetkilileri ve hukukçularla bir araya geldi.

Buradan çıkacak görüşe göre, Bankanın, ihale ilanının hemen öncesinde, özelleştirme programına alınmasının gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Bunun yanında bankadaki hisse sahiplerinin hisselerinin YTL'ye dönüşümünde ise ana sözleşmelerin YTL'ye dönüşümüne ilişkin yasada bulunan, şirket yönetim kurullarının "YTL'ye dönüşüm kararı alabilmelerine" ilişkin hükümden hareketle, bunun çözülüp çözülemeyeceğine bakılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber