Okul müdürüne dayak suçlaması

KAHRAMANMARAŞ'ta Sultan D. adlı bir veli, aralarında kendi çocuğunun da bulunduğu 15 yaşındaki 3 kız öğrenciyi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İ.D.'nin dövdüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Aralık 2014 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okul müdürüne dayak suçlaması

Olay, 26 Kasım Çarşamba günü Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Kahramanmaraş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde meydana geldi. Okul müdürü İ.D. iddiaya göre, nöbetçi öğrenciden, lise birinci sınıfında okuyan T.A., S.Ö. ve E.G.B. adlı kız öğrencileri kendi aralarındaki tartışma nedeniyle odasına çağırdı. Kız öğrenciler, bu sırada fizik dersinden yazılı sınavda oldukları için öğretmenleri, daha sonra okul müdürü İ.D.'nin yanına gitmelerini istedi. Okul müdürü İ.D., nöbetçi öğrenciyi yeniden göndermesi üzerine odasına gelen kız öğrencilere iddiaya göre sopayla vurdu. Ardından sınıflarına gönderdi. Sopanın elinde kırıldığını ileri süren T.A.'nın, olayı telefonla arayarak söylemesi üzerine okula gelen annesi Sultan D., savcılığa giderek okul müdürü İ.D.'den şikayetçi oldu.

Sultan D., okul müdürünün öğrencileri namussuzluk ve edepsizlikle suçladığını öne sürerek, "Ben okula geldim, kızım dayak yemiş. Kızıma suçunun ne olduğunu sordum. 'Anne sınav vardı Fizik dersinden, öğretmenimiz bitince gidin dedi.' Müdür bey tekrar çağırttırıyor. 'Ben çağırıyorum neden gelmiyorsunuz' diyerek eline değnekle vuruyor. Diğer kızlara vuruyor, değnek de benim kızımın elinde kırılıyor. Elinin baş parmağının üstünde ve sınav kağıdında kan izi vardı. Yani müdür bey kızlarımızı, çocuklarımızı namussuzlukla, edepsizlikle suçluyor. Bir şalla okula geliniyor diye suç oluyor. Mesela kızımız bir doktora gidiyor, ailesini arıyor ve deniyor ki 'Kızınız orda burada erkeklerle geziyor, parkta geziyor' diyor. Bu tür suçlamalarda bulunuyor" iddiasında bulundu.

Öğrencilerden sopanın elinde kırıldığını ileri süren T.A. ise psikolojinin bozulduğunu ve okula gelmek istemediğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, olayla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini ve konuyu araştıracaklarını söyledi.

Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber