Çürük raporu alanlar da, bedelliden yararlanacak

Askerliğe elverişli değildir raporu alarak askerlik yapmayanlar da bedelini ödemek kaydıyla bedelli askerlikten yararlanabilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Aralık 2014 11:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Çürük raporu alanlar da, bedelliden yararlanacak

Meclis Genel Kurulu, dün gece yarısı bedelli yasa teklifine bir ekleme yaptı. Kabul edilen ek maddeye göre, sağlık nedenlerinden dolayı askerliğe elverişli değildir raporundan dolayı askerlik yapmayanlar da, bedelliden yararlanabilecek. Bu durumdakilerde, yaş şartı aranmayacak.

İşte kabul edilen madde ve önerge

TBMM Başkanlığına

Görüşülmekte olan 655 sıra sayılı Kanun Teklifinin Çerçeve 1. maddesiyle 1111 sayılı Askerlik Kanununa eklenen Geçici Madde 52. maddenin 2. fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkranın eklenmesini, diğer fıkraların buna göre teselsül ettirilmesini arz ve teklif ederiz.

Mehmet Doğan Kubat (İstanbul) ve arkadaşları

"Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık sebebiyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da, istekleri halinde yaş şartı aranmaksızın birinci fıkra hükümlerinden yararlanırlar."

BAŞKAN - Komisyon önergeye katılıyor mu?

MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU BAŞKANI OĞUZ KAĞAN KÖKSAL (Kırıkkale) - Yüce Meclisin takdirine bırakıyoruz efendim.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Katılıyoruz Başkanım.
BAŞKAN - Gerekçeyi okutuyorum:

Gerekçe:

Askerlik hizmetinden sağlık sebebiyle muaf tutulmuş kimselere de birinci fıkrada belirtilen süre içinde başvurmaları ve öngörülen bedeli ödemeleri şartıyla birinci fıkra hükümlerinden yararlanma imkanı getirilmektedir.

BAŞKAN - Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Önerge kabul edilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber