Öğretmenleri sayesinde kışı sıcak geçirecekler

Bingöl'ün Karlıova ilçesine atanan öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz, ihtiyaç sahibi 321 öğrencisi için kıyafet yardımı yapılmasını sağladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2014 20:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğretmenleri sayesinde kışı sıcak geçirecekler

Kocaeli'den Bingöl'ün Karlıova ilçesine 2 ay önce atanan öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz, maddi durumu iyi olmayan 321 öğrenciye giyim yardımı yapılmasını sağladı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne atanan Aksöz, havaların soğumasına rağmen yazlık ayakkabı ve kıyafetlerle okula gelen bazı öğrencileri görünce bir iş adamından yardım talebinde bulundu.

Maddi durumu kötü olan öğrencileri tespit eden Aksöz'ün yardım talebine olumlu yanıt veren iş adamının gönderdiği kışlık ayakkabı ve kıyafetler düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Törene katılan Kaymakam Levent Yetgin, yaptığı konuşmada, böylesi kutsal bir çalışma yürüten öğretmenlerin ilçede var olduğunu bilmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Yardım gönderen hayırsever iş adamına teşekkür eder Yetgin, "Kaymakamlık olarak öğrencilerimize sürekli destek oluyoruz. Bunları yaparken ülkemizde eğitime gönülden destek olan vatandaşlarımızın bizim yanımızda olduğunu bilmek gurur veriyor. Sesimizi duyuran öğretmenimize de teşekkür ediyorum. Öğretmenimiz öğrencileri için özverili bir çalışma içerisine girmiş, bundan dolayı onu ayrıca takdir etmek istiyorum" dedi.

Öğretmen Aksöz de gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla okula yazlık ayakkabı ve kıyafetle gelen öğrencileri gördüğünde çok etkilendiğini anlatarak, bu nedenle uykularının kaçtığını söyledi.

Bu öğrencilere nasıl yardım yapabileceği konusunda araştırma yaptığını kaydeden Aksöz, daha önce bir bankada çalıştığını, bankada tanıştığı bir iş adamından yardım talebinde bulunduğunu belirtti.

İş adamının talebini olumlu karşıladığını dile getiren Aksöz, şöyle devam etti:

"Hangi kıyafetlere ihtiyaç olduğunu iş adamına gönderdim. Bir hafta içerisinde kışlık ayakkabı ve kıyafetler ilçeye gönderildi. Bizler kışlık giysilerimizi giyerek okula geldiğimizde öğrencilerin üşüdüğünü görmek çok acı. Bu öğrencilerin birbirlerine Kürtçe 'üşüyoruz' dediklerine tanık olduğumda uyuyamaz hale geldim. Bu öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ettiğimde ailelerin de durumunun kötü olduğunu gördüm. Bu beni daha da yaraladı. Hemen bunlara yardım etmek için çalışmalar başlattım. Bir iş adamı arkadaşım vardı, daha önceden çalıştığım bankadan tanıyordum. O aklıma geldi ve hemen arayarak ondan yardım istedim. Sağ olsun beni kırmadı ve öğrencilerimize yardım etti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber