Sadece sözlü sınavla, Gelir uzman yardımcısı alınamayacak

Gelir uzman yardımcılığına girişte sadece sözlü sınavla alıma imkan veren hüküm kaldırıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Aralık 2014 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sadece sözlü sınavla, Gelir uzman yardımcısı alınamayacak

Gelir İdaresi Başkanlığı, Ekim ayında yaptığı değişiklikle, belirlenen KPSS-A puanında sıralamaya giren adaylara sadece sözlü sınav yapılarak, Gelir Uzman yardımcısı almaya imkan tanıyan bir yönetmelik değişikliği yapmıştı. Tıklayınız.

Memurlar.net'te yayımladığımız haber sonrasında, bir çok basın kuruluşu bu konuyu Maliye Bakan Mehmet Şimşek'e sordu. Bakan Şimşek sorular üzerine, 25 Ekim tarihinde, düzenlemeden geri adım atılacağını ve yazılı sınavın yeniden geri getirileceğini belirtmişti. Tıklayınız.

Kaplumbağa hızıyla çalışan Devlet, tam 45 gün sonra yönetmelik değişikliğini yürürlüğe koydu.

11 Aralık 2014 tarihi itibariyle Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, Gelir uzman yardımcılığına girişi düzenleyen yönetmelik değiştirildi.

Yönetmelik değişikliği sırasında uzman yardımcılığına giriş sınavının "yazılı ve sözlü bölümlerden veya yalnızca sözlü bölümden oluşan sınav" şeklinde olacağını gösterir madde "yazılı ve sözlü bölümlerden oluşan sınavı," olarak değiştirilmiştir. Bu değişikliğe göre Gelir Uzman yardımcısı alımında belirlenen KPSS (A) puan türünden istenen sıralamaya giren adaylara sözlü sınavdan önce mutlaka yazılı sınav yaptırılacaktır.

Gelir uzman yardımcısı alımına, sözlü sınav düzenlemesi Şimşek'in açıklaması, gelir uzman yardımcılığıyla ilgili Maliye, 1500 gelir uzman yardımcısı alacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber