Küçük çocuğa kreşte çiş dayağı!

Tekirdağ da özel bir kreşte altına kaçıran 3.5 yaşındaki kız çocuğu öğretmeni tarafından darp edildi. Kurum ve öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Aralık 2014 09:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Küçük çocuğa kreşte çiş dayağı!

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bir kreşte altına kaçıran 3.5 yaşındaki İ.P., öğretmeni Z.T., tarafından darp edildi. Kızını kreşten alan anne N.P. çocuğa tuvaletini yaptırırken göbeğinin altında morlukları fark etti. Olayın ardından kreşi arayan N.P. kreşin yetkilisi ve öğretmen Z.T., ile görüştü. Öğretmenin kağıt havluyla silerken izlerin oluştuğunu söylemesi üzerine çocuğu hastaneye götüren aile, İ.P.'ye fiziksel olarak bir müdahale söz konusu olduğunu öğrenerek darp raporu aldı.

'Kreşten geçerken korkuyor'

Durumu polise bildiren aile, aldıkları darp raporuyla kurum ve öğretmene dava açtı. Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğüne, Tekirdağ Valiliğine, Malkara Kaymakamlığına gerekli başvuruları yapan aile, suçluların cezasını çekmesini istiyor. Kızının kreşin yanından geçerken korktuğunu ve sesinin titrediğini belirten baba T.P. şunları söyledi:

'Sorumluk ailesinde'

"Daha önceden de kızımı bırakırken aynı ürkek davranışları kızımda görüyordum. Fakat bu davranışlarını bizden ayrılıyor olmasına bağlıyordum. 3.5 yaşındaki çocuk altını ıslattı diye ceza olarak tutup darp etmek insanlık değildir.

Öğretmenliğe kutsal mesleğe bu davranış yakışmamaktadır. Bu mesleğe ihanettir. Kızımdan burada af diliyorum. Kızım böyle bir olaya maruz kalıyor. Ben 3.5 yaşındaki kızımı devlete, devletin yetki verdiği kuruma ve devletin yetki verdiği öğretmene emanet ediyorum" ifadelerini kullandı. Olay hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bu arada cevap hakkını kullanan öğretmen Z.T., iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi. Çocuğun teslim edildikten sonra geçen 3 saatlik sürede sorumluluğun ailede olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber