71 bin aile proje desteğiyle kendi geçimini sağladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, gelir getirici proje destekleriyle ailelerin kendi işlerinde geçimlerini sağlamalarına imkan tanındığını belirterek, "Bu çerçevede yaklaşık 20 bin proje desteğiyle 71 bin ailenin kendi geçimlerini sağlamalarına katkıda bulunuldu'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2014 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
71 bin aile proje desteğiyle kendi geçimini sağladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen ''Gelir Getirici Projelerin Değerlendirmesi Araştırması''nın kapanış toplantısı yapıldı.

Bakan İslam, burada yaptığı konuşmada, sosyal yardım faaliyetlerinin etkin bir sosyal politika aracı olduğunu belirterek, ''Gelir dağılımının iyileştirilmesi ve yoksullukla mücadele politikalarının başarılı olabilmesi için insanı, ekonomik kalkınmanın merkezine koyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

Yürüttükleri sosyal yardım politikalarında, bir yandan yoksul vatandaşlara yardımlarla ulaşmayı hedeflerken, bir yandan bu vatandaşların sürdürülebilir gelire kavuşmalarını hedeflediklerini vurgulayan İslam, sosyal yardımdan yararlanan çalışabilir durumdaki vatandaşları İŞKUR'a yönlendirdiklerini kaydetti.

Bakan İslam, ''1 milyondan fazla kişinin İŞKUR'a kaydının yapılmasına, 138 bin kişinin işe yönlendirilmesine, 48 bin kişinin işe yerleştirilmesine, 43 bin kişinin işsizlik sigortasından faydalandırılmasına aracı olduk'' dedi.

Yoksulların güçlendirilmesi hedefine giden yolda, yoksul vatandaşların daha mutlu, müreffeh ve onurlu bir yaşam sürmesinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade eden İslam, ''Bu bilinçle kurguladığımız yoksullukla mücadele politikalarını, kişilerin halihazırda yaşadıkları yoksulluk durumundan kurtulmasını önlemenin yanı sıra kişilerin bilgi ve becerileri doğrultusunda yapabilirliklerini geliştirerek, kişileri kendi geçimlerini sağlar hale getirecek şekilde tasarlıyoruz'' diye konuştu.

''Projeyle yoksulların güçlendirilmesi tasarlandı''

Gelir getirici projelerin yoksulları güçlendirmeye yönelik olarak tasarlanan araçlardan olduğunu belirten İslam, şöyle konuştu:

''Gelir getirici proje destekleri ile ailelerin kendi işlerinde geçimlerini sağlamalarına imkan tanıyıp kısa ve orta vadede insanımızın toplumda arzu ettiği güçlü statüye ulaşmasını hedefliyoruz. Ayrıca proje sürecinin her adımında onlarla birlikte yürüyüp devletin her zaman yanlarında olduğunu gösteriyoruz. Bu çerçevede desteklediğimiz yaklaşık 20 bin proje desteğiyle 71 bin ailenin kendi geçimlerini sağlamalarına katkıda bulunulmuş, bu amaçla yaklaşık 425 milyon TL kaynak aktarılmıştır.''

Bu projeyle gelir getirici proje desteklerinin hedef kitledeki etkilerinin ölçüldüğünü, etkinliğin artırılmasına yönelik politika önerilerinin sunulduğunu ifade eden İslam, ''Proje ile elde edilen çıktıları ve önerileri, gelir getirici proje desteklerine ilişkin geliştirilecek yeni politikalarda dikkate alacağız'' dedi.

''Sosyal yardım bağımlısı olmaktan kurtarıldı''

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fikret Adaman ise yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, projede sivil toplum kuruluşlarından ve Bakanlık'tan çok ciddi destek gördüklerini söyledi.

Projenin sonuçlarının önemli olduğunu ifade eden Adaman, bu şekilde sosyal yardım fonlarının daha verimli, etkili ve adil, kırsal kesimin gelişimine katkı verecek şekilde yeniden düzenlenebileceğini kaydetti.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Abdurrahman Madan da yoksulluğun önemli bir ekonomik ve sosyal sorun olduğunu belirterek, yoksullukla bütüncül bir anlayışla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de sosyal yardımların yüzde 90'ının Bakanlıkça gerçekleştiğini belirten Madan, son 10 yılda sosyal yardımlar açısından önemli iyileşmelerin olduğunu söyledi.

Madan, gelir getirici projelerle, insanların sosyal yardım bağımlısı olmaktan kurtarılarak, kendi ayaklarının üzerinde durmasının sağlandığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber