Yurtdışı vatandaşlar bursları için son günler

Yurtdışı Vatandaşlar Bursları Burs başvuruları, 19 Aralık 2014 tarihinde sona erecektir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Aralık 2014 17:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yurtdışı vatandaşlar bursları için son günler

Yurtdışı Vatandaşlar Burs başvuruları, 19 Aralık 2014 tarihinde sona erecektir.

Lisans ve yüksek lisansı içeren 5 yıllık programları tamamlayan adaylar, yüksek lisans programını bitirmiş olarak kabul edilecektir (Örneğin: Magister, Diplom vb.). Aynı şekilde bu programlarda eğitim görenlerin hazırladıkları bitirme tezleri, yüksek lisans tezi olarak kabul edilecektir.

Yurtdışı Vatandaşlar Bursları


Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın eğitim ve akademik çalışmalarını desteklemek maksadıyla Yurtdışı Vatandaşlar Bursları başlatmıştır. Burs programı kapsamında bu yıl araştırma projeleri desteklenecektir. Yurtdışında yaşayan toplumumuzun öncelikle ihtiyaç alanlarını, kültürel, sosyal ve ekonomik şartlarını araştırmaya yönelik belirlenen alanlarda akademik destek bursları verilmesi planlanmaktadır.

Başvuru Şartları :

I. Başvuru Bilgileri

. Burs başvuruları, "Yurtdışı Vatandaşlar Bursları" internet sitesinde yer alan başvuru formu doldurularak ve gerekli belgeler yüklenerek gerçekleşir.

. Başvurular yalnızca ilan edilen tarihler arasında yapılabilir.

. Elden, posta yoluyla veya e-posta üzerinden yapılan başvurular kabul edilmez.

II. Başvuru Şartları

. Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Portekiz, Norveç, Danimarka, İrlanda, Malta, Lüksemburg, Lihtenştayn, ABD, Kanada, Avusturalya olmak üzere 21 ülkeden başvurular kabul edilir.

. Aday,yukarıdaki ülkelerden birinin ikamet iznine sahip Türk Vatandaşı veya Mavi kartlı olmalıdır. (Öğrenci oturumu gibi geçici oturum sahibi Türk Vatandaşlarının başvuruları kabul edilmez)

. Yüksek lisans araştırma bursuna başvuracak olanların 01.01.1984 ve sonrası; doktora araştırma bursuna başvuracak olanların 01.01.1974 ve sonrası doğumlu olması şartı aranmaktadır.

. Yüksek lisans araştırma bursları için yukarıdaki ülkelerden birinde yüksek lisans programına kayıtlı, ders dönemini tamamlamış ve tez dönemine başlamış olmak gerekmektedir.

. Doktora araştırma bursları için yukarıdaki ülkelerden birinde doktora programına kayıtlı, ders dönemini tamamlamış ve tez dönemine başlamış olmak gerekmektedir.

. Doktora sonrası araştırma bursları için, adayın ilan edilen destek alanlarında çalışmaları bulunmalıdır.

. Başvuru sahibi, Türkçe diline ve araştırma yapacağı ülkenin eğitim diline hakim olmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber