Ünalan, genel başkanlığa yeniden aday

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak olan 5. Olağan Genel Kurul'da yeniden aday olduğunu açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2014 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ünalan, genel başkanlığa yeniden aday

Aday tanıtım toplantısında Büro Memur-Sen delegeleri, şube başkanları ve üyeleriyle Memur-Sen Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda bir araya gelen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, genel başkan yardımcısı arkadaşlarıyla 7 inanmış insanla yola çıktıklarını vurgulayarak, göreve talip olduklarını belirtti. Ünalan, diğer taraftan, Memur-Sen'in kazanımlarından da bahsederek, diğer sendikaların bu kazanımları eleştirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Son zamanlarda rakip sendikalar ve bir takım siyasi partiler, Memur-Sen'in kazanımlarını itibarsızlaştırmak için var güçleriyle çalışmakta ama güneş balçıkla sıvanmıyor. Memur-Sen'in kazanımlarına olan destek, tabanından gelen güçle sürmekte ve bunun sonucu Memur-Sen ve dolayısıyla bağlı sendikalar sürekli büyümektedir. Memur-Sen, en son yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda 11 yetkili sendikasıyla temsil edilmiştir. Bunun anlamı şudur: Tüm hizmet kollarında Memur-Sen yetkili konfederasyondur. 10 yıl Toplu Sözleşme masasına oturup herhangi bir kazanım elde edemeyenler, taban aylığa 10 TL zam isteyip Toplu Sözleşme masasını terk ederken, Memur-Sen tarafından taban aylığa alınan 175 TL zammı değersizleştirmeye çalışmaktadır. Soruyorum size: 10 mu daha büyüktür, yoksa 175 mi? Memura Toplu Sözleşmeyi alan Memur-Sen, katsayı engelini kaldıran Memur-Sen, kadın-kadına eşitsizliği ortadan kaldırarak kamuda başörtüsü özgürlüğünü getiren Memur-Sen'dir."


ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK

Büro Memur-Sen ve Memur-Sen 'in ikinci dönem Toplu Sözleşme kazanımlarından da bahseden Ünalan, "İkinci dönem Toplu Sözleşmelerinde 2014 yılı için taban aylığa 175 TL brüt, 123 TL net zam alınmıştır. Taban aylığa yapılan bu zammın oranı yüzde 17'dir. Ve bu oran neredeyse son yirmi yıllık dönemde taban aylığa alınan en yüksek zamdır. Bu zam kamu görevlilerinin emekli ikramiyesinde de 5 bin 250 TL'lik bir artışı beraberinde getirmiştir. Rakip sendikaların ve bir takım siyasi partilerin, Toplu Sözleşmede enflasyon farkını sözleşmeye koydurmadığımız yönünde bir beyanı var. Öncelikle 2015 yılı için yüzde 3+3 ve enflasyon farkı var. 2014 yılında ise taban aylığa zam yapılması ve bu zammın ikiye bölünmeden Ocak ayından itibaren 123 TL olarak maaşlara yansıması nedeniyle enflasyon farkı uygulamasının dayanağını oluşturacak yüzdelik zam söz konusu değildir, ancak bu anlamda çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir" şeklinde konuştu.


"OSMANLICA ESKİMEZ LİSANIMIZDIR"

Son günlerde ülke gündeminde tartışılan konulardan okullarda Osmanlıca dersinin okutulup okutulmaması konusunda değerlendirmelerde bulunan Ünalan, şunları söyledi: "Osmanlıca, eskimez lisanımızdır. Ecdadımız 6 asır Dünya'ya hükmederken, dilimiz, fermanlarımız Osmanlıca'ydı. Ne hazindir ki, Osmanlıca'yı bu ülkenin evlatlarının öğrenmesinden rahatsız olanlar var. Diyorlar ki, "mezar taşlarını mı okutacağız." Bir milletin kendi neslinin mezar taşlarını okuyamamasından daha büyük bir ayıp mı var?"

"EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, BÜRO MEMUR-SEN'LE ZİRVEYE"

"Büro Hizmet Kolundaki emek ve alın teri mücadelesini bugünlere getiren sendikamız Büro Memur-Sen, Memur-Sen ailesinin saygın ve değerli bir üyesidir" diyen Ünalan, "Bu büyük ve anlamlı topluluğun bugün sahip olduğu dinamizmin kaynağı; temsil ettiği görev ve değerlerdir. Sendikamız, Memur-Sen'in üst kimliği altında 19 yıllık yürüyüşünde; sivil toplum refleksini, sendikal birikim ve deneyimini doğru ve kırılmamış bir çizgide sürdürerek iyi ve kötü günde "El Ele, Gönül Gönüle, Büro Memur-Sen'le Zirveye" ilkesini özenle sahiplenerek bugünlere gelmiştir. Büro Memur-Sen camiası güç şartlarda hem sendikal mücadelesini vermiş, hem de memur hareketinin ve hizmet kolumuzun "güçlü, farklı ve özgün" sesi olmak için çabalamıştır. Büro Memur-Sen, sendikacılıkta model oluşturmanın ve değişimin adresidir. Büro Memur-Sen'in, "Güçlü, farklı ve özgün" olmayı büyük ve köklü bir ekip olarak başardığına inanıyorum ve Cenab-ı Allah'ın izni ve inayetiyle, üyelerimizin ve delegelerimizin desteğiyle bundan sonra da bu ekip ruhumuz güçlenerek devam edecektir." ifadelerini kullandı.

13-14 Aralık tarihlerinde, Hotel İçkale'de gerçekleştirecek olan 5. Olağan Genel Kurul hakkında açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen Başkanı Ünalan, "Sendikamızın genel kurulları, sendikacılığın kalbinin attığı ve kendini yenilediği yerlerdir. Genel kurullar; ülkemizde, bölgemizde ve dünyamızda yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği, çalışma koşullarının ve gelişmelerinin ele alındığı, sendikal çalışmaların ortaya serildiği ve gelecek çalışmalarının planlandığı platformlardır. 13-14 Aralık tarihlerinde, yakın tarihinin aydınlık günlerini yaşayan Türkiye'nin kalbi Büro Memur-Sen'imizin Olağan Genel Kurul'unda atacaktır. Geçmiş dönemlerde çok ağır sorunların altında ezilen Büro Memur-Sen'imizin pek kıymetli delegeleri ümitsizliğin çaresini, karartılan geleceğinin aydınlığını, bu genel kurulda aramaktadır. Hırpalanan, onuru ve haysiyeti yara alan Büro Memur-Sen, sadece gözü ve kulağı ile değil, asil yüreğiyle de bu genel kurulumuza bakmakta ve buradan yükselecek sesi ve aydınlık bir gelecek müjdesini beklemektedir." diye konuştu.


BÜYÜK DEĞİŞİM HAREKETİ

Ateşle imtihandan geçen Büro Memur-Sen'in, geçmişte yaşadığı bunalımlardan çıkartacak yegane gücün Büro Memur-Sen sevdası ateşiyle yanan değişim hareketinin olduğunu belirten Ünalan, "Bu ruh ve benlik, bu çelikten irade ve bu inançlı kadrolar, bu kutsal görev için ayağa kalkmıştır. Başkent Ankara'da sergilenecek olan genel kurulumuz, Büro Memur-Sen'imizin onurlu ve aydınlık geleceğinin en büyük güvencesidir." dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayan Uğur Ünalan'ın listesinde şu isimler yer aldı: Engin Kocabey, Sezayi Soysal, Kutbettin Aydın, Mustafa Mengütaycı, Vecdi Yanbaz ve Enver Ertürk.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber