TÜBİTAK'tan kovulan Palaz'a göreve iade reddi

TÜBİTAK'tan kovulan Palaz'a göreve iade reddi

TÜBİTAK'tan atılınca paralel medyaya asılsız iddialarda bulunan, kurumun eski başkan yardımcısı Hasan Palaz göreve iadesi için açtığı davayı kaybetti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Aralık 2014 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK'tan kovulan Palaz'a göreve iade reddi

    NAZİF KARAMAN

    TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve Bilgem Başkanlığı görevindeyken paralel yapıya karşı yürütülen mücadele çerçevesinde kurum ile sözleşmesi fesh edilen Hasan Palaz, işe iade davasını kaybetti. Gebze 1. İş Mahkemesi Palaz'ın açtığı davayı yerinde göremeyerek işe iade talebini geri çevirdi.

    İŞVEREN VEKİLL ERİ KAPSAM DIŞI

    Hasan Palaz'ın işe iadesi davasının red gerekçesi; İş kanunundaki uygulamalarda işletmenin bütününü sevk ve idare eden işveren vekili ve yardımcıları ile işyerinin bütününü sevk ve idareden ve işçiyi işe alma ve işten çıkarma yetkisi bulunan işveren vekilleri iş güvencesi hükümlerinin kapsamı dışında olması gösterildi. Hasan Palaz Bilgem Başkanı olarak bu sıfatları haiz olduğu için dava reddedildi. Palaz görevden alındıktan 15 gün sonra paralel yapının medyasına "Bana baskı yaptılar" açıklamasını yapmıştı. Görevdeyken herhangi bir konuda amirlerine hiçbir şikayette bulunmayan Palaz, ilginç şekilde, görevinden alındıktan tam 15 gün sonra yazılı bir açıklama yaparak "Böcekle ilgili hazırlanan raporda değişiklik yapması için kendisine baskı yapıldığını" iddia etmişti. Palaz'ın, iddialarına TÜBİTAK'tan yalanlama gelmiş, açıklamada Palaz'ın ifadelerinin yürütülen böcek soruşturmanın ciddiyetini zedelemeye yönelik olduğu belirtilmişti. Palaz, vekaleten yürütmekte olduğu TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı görevinden 30 Aralık 2013'te, BİLGEM Başkanlığı görevinden de 1 Şubat 2014'te alındı. Palaz'ın görevden alınmadan çok sayıda kişinin sözleşmesini uzattığı BİLGEM Başkanlığı'na da 600'e yakın kişi işe aldığı iddia ediliyordu.

    Bu Habere Tepkiniz

    Sonraki Haber