HSYK'da taktik savaşları başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı yargı paketiyle Yargıtay ve Danıştay'a yeni üyelerin seçilmesi yolu açılırken olası bir iptalle karşılaşmamak için çok ilginç bir taktik izlendi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2014 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK'da taktik savaşları başladı

KEMAL GÖKTAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay'a 128, Danıştay'a 39 yeni üye seçilmesini de öngören kanunu Cuma günü mesai saati bitimine yakın bir saatte onadı ve kanun jet hızıyla mükerrer Resmi gazete'de yayımlandı.

Kanunun yayımlandığı mükerrer Resmi Gazete'de örneğine rastlanmayacak şekilde, bu kanunun yürürlüğe girmesinin ardından hazırlanması beklenen yönetmelik değişikliği de yayımlandı. Yapılan değişiklikle Yargıtay ve Danıştay üyeliği şartlarını taşıyan hakim ve savcılara ait listenin internette yayınlanması ve listelere itirazlar için süre verilmesine ilişkin hükümler kaldırıldı. Böylece kanuna karşı AYM'de açılacak davada verilecek olası bir iptal kararıyla Yargıtay ve Danıştay üyelerinin seçiminin yapılamaması ihtimali de ortadan kaldırılmış oldu. HSYK'nın hafta başında Yargıtay ve Danıştay üyelerinin seçimini yapacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber