Geçmişe yönelik harcırah talebi için örnek dilekçe

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçmişe yönelik harcırah ödemesine imkan veren 5538 sayılı Kanun, 12.07.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Kanun gereğince, 2002 yılından bu yana, naklen atanmış olup da harcırahlarını alamayanlara, harcırahları faizi ile birlikte verilecektir.

Sitemize gelen talepler doğrultusunda örnek bir dilekçe yayımlıyoruz. Dilekçenin en yakın amire verilmesi gerekmektedir. Dilekçenin direkt Kaymakamlık, Valilik, Genel Müdürlük veya Bakanlığa verilmemesi gerekmektedir. Örneğin bir ildeki öğretmen okul müdürlüğüne, bir cezaevi personeli cezaevi müdürlüğüne başvuruda bulunmalıdır.

İŞTE VERİLEBİLECEK ÖRNEK DİLEKÇE

?/?/2006

GÖREVİ :
ÜNVANI :
ADI SOYADI :
BABA ADI :
MEMLEKETİ :
DOĞUM TARİHİ :
MEMURİYETE BAŞLAMA TARİHİ :
SİCİL NO :
ÖZÜ : Geçmişe yönelik harcırah talebi

 

? MÜDÜRLÜĞÜNE

? tarihinde naklen atandım, ama atandığım tarihten bu yana harcırahımı alamadım. 12.07.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5538 sayılı Kanunun 2'nci maddesiyle, 6245 sayılı Harcırah Kanununa eklenen geçici maddeyle, 2002 yılından bu yana harcırahlarını alamayanlara, harcırahlarının verilmesi öngörülmektedir.

Kanun hükmüne göre, başvurunun, 31/12/2006 tarihine kadar en son görev yapılan yerdeki idareye yapılması gerekmektedir.

Bu çerçevede verilmeyen harcırahımın kanuni faizi ile ödenmesini veya gereğinin yapılması amacıyla müracaatımın Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ?Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik? hükümleri gereğince 3 gün içerisinde karar vermeye yetkili organlara iletilmesi hususunda gereğini arz ederim.

Adı Soyadı

ADRES

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber