İstisnai kadro, 85 yıldır var ama...

Çalışma Bakan Faruk Çelik, istisnai kadrolara yapılan sınavsız atamaları, Bu uygulama 85 yıldır var, şeklinde savundu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Aralık 2014 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstisnai kadro, 85 yıldır var ama...

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, istisnai kadrolara sınavsız yapılan atamaları şu şekilde savundu:

"İstisnai kadro, bugün AK Parti döneminde ortaya çıkmış bir kadro değil. İstisnai kadro, 1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk döneminde var olan, o günden bugüne 85 yıldır mevzuatımızda olan bir atama türüdür"

Bakan Çelik'in bu savunması en temelde şu açıdan yanlıştır... Bir uygulamanın 85 yıldır varolması onun doğru olduğu anlamına gelmez. Öyle olsaydı, 85 yıllık nice kurallar ama değiştiriyoruz.

Sekreter görevini yürütecek bir özel kalem müdürü kadrosunun, istisnai kadro yoluyla alınmasının bugün için artık bir gerekçesi yoktur. 3 milyona yakın kamu görevlisi var. Bunlar içinde bir tane mi uygun adam bulunamıyor da, sınavsız alıma başvuruluyor.

Ayrıca, istisnai kadrolara sadece sınavsız alım eleştirilmiyor. Bunun yanı sıra, bazı bakanların kız kardeşlerini, bacanaklarını ve en geniş anlamıyla akrabalarını aldıkları belirtiliyor.

Bu sorulara verilebilecek cevap yoktur.

Bu yanlış uygulamanın savunmasının yapılmaması gerekiyor.

85 yıldır varolan uygulama, eğer 85 yıl boyunca akrabaların atamaları için kullanılmışsa, bunu Mustafa Kemal Atatürk yapmışsa bile, bu durum, yanlışı ortadan kaldırmaz.

En kısa zamanda, toplum vicdanını rahatlatacak tedbirler alınması gerekiyor. Beklenen savunma budur.

Ayrıca, 657 sayılı Kanunun istisnai kadroları düzenleyen 59. maddesinde düzenleme yapma hazırlığı görevi, Sayın Faruk Çelik'e bağlı Devlet Personel Başkanlığındadır. Bakan Çelik'in, savunulamayacak bir şeyi savunmak yerine gerekli hazırlığı yapması daha nitelikli bir iş olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber