5 bin kişilik zabıt katibi alımında şartlar ne olacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıkladığı, 5 bin kişilik zabıt katibi alımında şartlar ne olacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Aralık 2014 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 bin kişilik zabıt katibi alımında şartlar ne olacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu ayın sonuna doğru 5 bin zabıt katibi alınacağını açıkladı. Tıklayınız.

Zabıt katıbi alımında aranan şartlar, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yer almaktadır.

YAŞ ŞARTI

Yönetmeliğin 5. maddesine göre, kadrolu zabıt katıbi alımında, "merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak," şartı aranacaktır.

MEZNUİYET VE KILAVYE ŞARTI

Zabıt katıbi alımındaki özel şartlar ise, yönetmeliğin 6. maddesinde şu şekildedir:

"a) Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,
b) En az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,
c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (bu bende göre yapılacak uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmek için; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.
)"

KILAVYE SINAVINDA YAPILAN DÜZENLEMELER

2014 yılı Mayıs ayında yapılan son düzenleme gereğince,
- klavye sınavında metinlerin önceden yayınlanacak olması,
- kılavye sınavındaki metinlerin kurayla belirlenmesi ve
- kelimelerin yüzde 40'ını yanlış yazanın başarısız sayılacağı gibi maddeler,
çok önemli değişikliklerdir.

20 KATI ADAY UYGULAMALI SINAVA ALINACAK

Yönetmeliğin 14. maddesinde yapılan düzenleme gereğince, KPSS'den en yüksek puan alan 20 katı kadar aday kılavye sınavına alınacaktır. Kılavye sınavında ise yukarıdaki kriterlere göre en başarılı yazan 3 katı aday sözlü sınava alınacaktır.

MEZUNİYET AYRIMI YAPILMAYACAK

Yönetmelikte bir düzenleme yapılmadığı için lisans, önlisans ve lise mezunları aynı uygulamalı sınava alınacaktır. Mezuniyetlere göre farklılaştırılmış bir kontenjan bulunmayacaktır.

Bu yıl yayımlanan eski bir ilanı görmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber