Çiçek: Gelinim o kuruma henüz KPSS yokken girdi

TBMM Başkanı Koç'un 'torpil' iddialarına karşılık, "Gelinim o kuruma henüz KPSS yokken girdi" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Aralık 2014 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiçek: Gelinim o kuruma henüz KPSS yokken girdi

TBMM Başkanı Cemil çiçek, CHP Sözcüsü Haluk Koç'un 'torpil listesi'nde yer alan gelini Seda Çiçek'in KPSS'siz Akreditasyon Kurumu'na uzman yardımcısı olarak atandığı haberine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Akreditasyon Kurumu 1999 yılında kurulmuştur. O tarihte KPSS uygulaması henüz mevcut değildir. Bu sisteme 2008 yılında geçilmiştir. Dolayısıyla daha önce yapılan atamalar kurumun Yönetim Kurulu tarafından yapılmaktadır. 2008'e kadar uygulama bu şekilde yapılmış ve gelinim Seda Çiçek söz konusu kuruma KPSS henüz olmadığı 2003 yılında girmiştir. Bu nedenle Sayın Koç'un iddiası doğru değildir."

'85 yıldır var'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Koç'un istisnai atamalarla ilgili iddialarına ilişkin, "İstisnai kadro, Ak Parti döneminde ortaya çıkmış bir kadro değil. İstisnai kadro, 1929'da Mustafa Kemal Atatürk döneminde var olan, o günden bugüne 85 yıldır mevzuatımızda olan bir atama türüdür. Mal bulmuş bir mağribi gibi bir şeye sarılmış Sayın Koç ve başkalarının eline tutuşturduğu sakızı çiğnemeye çalışıyor. Sayın Koç ya bunları bilmiyor ve ezbere konuşuyor ya da bilerek, kasıtlı olarak polemik yapıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber