İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Harcırah İçin Dava Açanlar Ne Yapacak ?

Geçmişe yönelik harcırah ödenmesini imkan sağlayan Kanun, 12.07.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. 2002 yılından bu yana naklen ataması yapılmış olup da harcırah alamamasından dolayı dava açan ve davası devam edenler ne yapmalı? 5538 sayılı Kanunda davası devam edenlerin, ne yapacağına ilişkin bir hükme yer verilmemiştir. Bu nedenle genel hükümlere işlem yapılması gerekmektedir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dava açan ve davası devam edenlerin öncelikle idarelerine başvurarak harcırahlarını talep etmeleri gerekmektedir. Harcırah için başvuru yapıldıktan sonra idare en geç 3 ay içinde ödemeyi yapacaktır.

Başvuru üzerine harcırahlarını alanların, daha sonra mahkemeye başvurarak, harcırahını aldığını beyan etmesi uygun olacaktır. Zaten,
1- İlgili kamu kurumu da, memura harcırahını verdiği yönünde mahkemeye savunma yapacaktır.
2- Hakimler de, davaları bekleterek, kamu kurumunun veya memurun başvurusunu bekleyecektir.

Mahkemeye başvuru yapılmasının ardından mahkeme hakimi, "Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer olmadığına, yargılama giderleri ile avukatlık masraflarının davalı idareye yükletilmesine" şeklinde karar verecektir. Yani yapılmış olan dava masrafları alınacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber