KPSS ile alım yapamayan kurumların yeni çözümü

Tarım Bakanlığından sonra, MEB'de kurumda çalışan memurları tekniker ve mühendis yapmak için unvan değişikliği sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Aralık 2014 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS ile alım yapamayan kurumların yeni çözümü

Durum tespiti: 2014 yılı Bütçe Kanununda, tüm kamu kurumlarına verilen atama izni sayısı 36 bin idi. Bu sayının 15 bini MEB'e verilmiş olup, 15 bin izin de öğretmen atamalarında kullanılmıştır. 26 bin atama izninde, Tarım Bakanlığına düşen pay ise sadece 250 adettir.

Merkezi KPSS yerleştirmelerinde alınan memur sayısı: 2014/1 KPSS tercih işlemlerinde 10 bin, 2014/2 KPSS tercih işlemlerinde açılan toplam kadro sayısı 5 bindir.

Kurumlar KPSS ile memur alamıyor: Kamu kurumları KPSS ile alım yapamıyor zira Bütçe Kanunu gereğince kurumlara çok az sayıda atama izni verilmiştir. Kurumlar KPSS ile atama yapamadığı için ihtiyaçlar, unvan değişikliği ile kurum içinden karşılanmaktadır. Örneğin Tarım Bakanlığı unvan değişikliği sınavında 4 bin 891 kadro yer almıştır. Tıklayınız. Milli Eğitim Bakanlığının bugün ilan ettiği unvan değişikliği sınavında ise 4 bin 639 kadro yer almaktadır. Tıklayınız.

Unvan değişikliği sınavında yer alan kadrolara, sadece o kurumda çalışan ve gerekli mezuniyet şartını taşıyan memurlar başvurabilmektedir.

Bütçe Kanunundaki atama izni sayısı kısıtlamasından dolayı kurumlar ihtiyaçlarını kurum içinde çalışan memurlar arasından karşılamakta olup, sınava giren 4 milyona yakın aday ise işe girmeyi beklemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber