AYM'den, sanıklarla ilgili önemli karar

Anayasa Mahkemesi, silahla yaralama olayında, zamanaşımına takılan dosyada sanığın yeniden yargılanmasına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Aralık 2014 09:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM'den, sanıklarla ilgili önemli karar

1999-2004 arasında Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı yapan Tuncay Alemdaroğlu, başkanlık görevinin sona ermesi sonrasında, daha önce işyerinin kapanması cezası verdiği bir kişi tarafından vurulmuştur.

2004 yılında silahla vurulan Tuncay Alemdaroğlu, dizinden yaralanmıştır. Cumhuriyet savcısının takibi sonrasında bir ay içinde dava açılmış ve vuran kişi 2006 yılında 4 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmıştır. Ancak, Yargıtay temyizde, 2010 yılında bozma kararı vermiştir. Mahkemenin bozma kararı üzerine dosya yeniden Ağır ceza mahkemesine gelmiş, mahkeme bu kez 2011 yılında yeni kararını vermiş, sanık yine temyiz etmiş ve Yargıtay 2011 yılında kararı yeniden bozmuştur. Dosya yeniden Ağır Ceza Mahkemesine gelmiş ama dosya bu kez 2012 yılında, dosya zamanaşımına girdiği için düşmüştür.

Vurulan başkan, adil yargılanma hakkı ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştur. Anayasa Mahkemesi, derece mahkemesinin önündeki dosyayı incelemek için geciktiği ve bu gecikmenin makul bir nedene dayanmaması dolaysıyla yeniden yargılama ve mağdura 21 bin lira tazminat verilmesine hükmetmiştir.

Mahkeme kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber