Davutoğlu: 17 Aralık bizim için vuslattır

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'daki Hazreti Mevlana'yı anma törenlerine katılan misafirlere verilen akşam yemeğinde konuşuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2014 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: 17 Aralık bizim için vuslattır

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Adaleti inşa etmek için yola çıkanlar olduğu gibi görünmek zorunda. Vuslat rabbimizle kavuşmak ve her insanın gözüne baktığımızda bu aşkı yaşamaktır. Hepimiz o vuslat anı için yaşıyoruz ve elde edeceklerimiz yegane semarelerimizdir. Bu çerçevede bir araya getiren Rabbimize hamd olsun.

- Millet ve devletin vuslatı da hepimizin üzerinde tefekkür ve tezekkür etmemiz gereken bir konudur. Geçen yıl tamda bygün hepimizi bir muhasebeye sevk eden bir süreç başlatılmıştı. Biz sayın başbakanımızla buradayken bazı çerçeveler bir komplo ve düzenin parçası olarak Türkiye'nin geleceğini karartacak süreçlerin içerisine girdiler. Bir yıl içinde yaşanan zorlu süreçten sonra bir yıl önce başbakanım dediğim sayın Cumhurbaşkanımıza hoşgeldiniz diyorum.

- 17 Aralık'ta hayal edenlerin aksine milletimiz milli bir irade dersi vermekle bu planlar akamete uğradı. Bizim için 17 Aralık vuslat ve Şeb-i Arus'dur. Onların bütün çabalarını akamete çıkarmak bizim için ulvi bir görevdir.

- Hazreti Mevlana'nın dünyaya bakışından neşet eden siyaset anlayışımızı sürdürmeye kararlıyız ve hangi nedenle olursa olsun bu iradenin engellenmesine yönelik hiçbir çaba başarıya ulaşayamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber