Sahte yeşil reçeteci firari çıktı

Sahte yeşil reçeteyle alınan ilaçların satıldığı ihbarı üzerine operasyon başlatıldı. Polisin sahtecilik harekatının ardından cezaevi firarisi Yekta A. çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Aralık 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte yeşil reçeteci firari çıktı

LEVENT ALBAYRAK

İSTANBUL'DA Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eczanelerden gelen sahte yeşil reçete ihbarları üzerine çalışma başlattı. Sahte yeşil reçetelerle eczacıları dolandıran çetenin sürekli olarak antidepresan kanser ilacı olarak kullanılan bazı ilaçları aldığı tespit edildi. Çetenin bunun yanı sıra aldığı bazı ilaçları, işlemlerden geçirerek uyuşturucu madde imalatında kullanılmak üzere piyasaya sürdüğü tespit edildi. Eczacılarla tek tek görüşen polis şüphelilerin kimliklerini tespit etmeye çalıştı. Bir eczacının ilacı alan kişinin polis kimliği gösterdiğini belirtmesi üzerine güvenlik kameraları incelemeye alındı.

SEVGİLİSİ DE ÇETE ÜYESİ

Polis ekipleri, adım adım ve titiz bir şekilde yürüttükleri çalışmayla çeteyi ortaya çıkarttı. Ardından da çete üyesi olan ve sahtecilik suçundan 57 sabıkası bulunan cezaevi firarisi Yekta A., sevgilisi Selda A. ve 41 sahtecilk sabıkası bulunan Hüseyin K. gözaltına alındı. Ele geçirdiği ilaçların arasında ise kanser hastalarının kullandığı antideprasan ilaçlarının da bulunduğu öğrenildi. Adliyeye çıkartılan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis kimliğiyle ikna etmiş

Eczanelerin kamera kayıtlarını inceleyen polis, Yekta A.'nın kimliğini tespit etti. Zanlının, polis kimliği göstererek eczaneleri ikna ettiği belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber