Alo 181'e şikayet edilen işletmelere 13 milyon lira ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca oluşturulan "Alo 181" çağrı merkezine gelen ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi sonucu, bu yıl işletmelere yaklaşık 13 milyon lira ceza kesildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2014 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alo 181'e şikayet edilen işletmelere 13 milyon lira ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca oluşturulan "Alo 181" hattına gelen ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi sonucu, bu yıl işletmelere yaklaşık 13 milyon lira ceza kesildi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, çevre duyarlılığını artırmak ve vatandaşla birebir iletişim kurabilmek amacıyla oluşturulan "Alo 181" çağrı merkezini arayanların sayısı her geçen gün artıyor.

Hattı, vatandaşların yüzde 54'ü kentsel dönüşüm hakkında bilgi almak için aradı. Bunu, çevre yönetimi uygulamalarına ilişkin aramalar takip etti.

Çağrıların yüzde 89'u bilgi, yüzde 8'i şikayet ve yüzde 3'ü ihbar olarak kayda alındı. Merkezin en çok arandığı iller İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya ve Mersin oldu.

Hatta gelen ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi sonucu ise bu yıl işletmelere toplam 12 milyon 995 bin 392 lira ceza kesildi. En fazla ceza, İzmir'de uygulandı.

-"Alo 181" çağrı merkezi

Çevre ve Şehirlik Bakanlığınca oluşturulan "Alo 181" çağrı merkeziyle, vatandaşlar Bakanlığın mevzuat alanına ilişkin tüm konularda bilgi alabiliyor, çevre konusunda şikayet ve ihbarda bulunabiliyor.

Bakanlığın yetkili birimleri, şikayetleri titizlikle inceleyerek, sonucu, çağrı merkezi kanalıyla vatandaşa iletiyor.

Kentsel dönüşümdeki güncel gelişmeler hakkında bilgi alınabilen çağrı merkezi, eylülden itibaren tapu ve kadastro konularında da hizmet veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber