Müftülülük organ bağışı ikna ekibi kurdu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Aralık 2014 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müftülülük organ bağışı ikna ekibi kurdu

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi Müftüsü Süleyman Küçük, son günlerde Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimliği'nin organların bağışlanmasına rağmen ailelerin rızası olmadığından dolayı bazı nakiller konusunda sıkıntılar yaşadığının kendilerine iletildiğini belirterek, "Müftülük olarak benim de bulunduğum bir komisyon kurduk. Bu komisyon beyin ölümü gerçekleşen kişilerin ailelerinin organlarını bağışlamaları konusunda bir dizi çalışma yapacak. Aileleri organ bağışının faziletleri ve dini açıdan sakıncası bulunup bulunmadığını açıklayacak" dedi.

Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen mesleki eğitim ve kariyer günlerinde öğrencilerin sorunlarını yanıtlayan Bandırma İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, son günlerde Bandırma Devlet Hastanesi yapılan organ nakilleriyle ilgili vatandaşlardan dine uygun olup olmadığı konusunda sorularla karşılaştıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın, organ veya doku nakli konusunda fetvalarının bulunduğunu anımsatan Küçük, "Burada organ veya dokusu alınan kişinin ölmüş olması, dokusu alınacak kişinin sağlığında buna izin vermiş olması, hayatta iken yakınlarının rızasının sağlanması, alınacak doku veya organ karşılığında hiçbir ücret alınmaması, tedavisi yapılacak hastanın da kendisine yapılacak bu nakle razı olması esastır. Bu şartların oluşması halinde organ naklinde dinen bir sakınca yoktur" dedi.

Küçük, "Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimliği organlarını bağışlamalarına rağmen ailelerin rızası olmadığından dolayı bazı nakiller konusunda sıkıntılar yaşadığını tarafımıza iletmiştir. Bu gelişmelerden sonra müftülük olarak benim de bulunduğum bir komisyon kurduk. Bu komisyon beyin ölümü gerçekleşen kişilerin ailelerinin organlarını bağışlamaları konusunda bir dizi çalışma yapacak. Aileleri organ bağışının faziletleri ve dini açıdan sakıncası bulunup bulunmadığını açıklayacak" diye konuştu.

Küçük, vatandaşlara organ bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber