Putin: Erdoğan sağlam adam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında, Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlara Türkiye'yi çekme çabalarını yorumladı. Putin, "Kazları kızdırmayalım" dedim ama "Erdoğan, sağlam duruşu olan bir lider... Açıklayalım" dediğini aktardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2014 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Putin: Erdoğan sağlam adam

'ERDOĞAN SAĞAM ADAM'

Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin, düzenlediği yıllık basın toplantısında, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlara Türkiye'nin de katılmasını istemesi konusunda açıklamalarda bulundu. Putin, "Türkiye ile bölgesel konularda çok sayıda ortak çıkarımız var. Bu nedenle Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız ve geliştireceğiz. Türkiye'deyken Erdoğan'a, bazı konuları basın önünde konuşmayalım yarın AB'den buraya gelirler, dedim. Erdoğan bana hiçbir çekincelerinin olmadığını söyledi. Erdoğan çok sağlam ve erkek bir adam. Bizim bir şey saklamaya niyetimiz yok" dedi.

'KAZLARI KIZDIRMAYALIM DEDİM'

Putin, "Yaptırımlara destek vermesi için Türkiye'nin ikna edilmesi çabalaruyla ilgili olarak "Benim bu hususta en ufak bir şüphem dahi yoktu. Hatta Ankara'da bulunduğum esnada Sayın Erdoğan'a ''Sayın Cumhurbaşkanı, isterseniz bazı hususlar konusunda açıklama yapmayalım. Bizde bir tabir vardır: Kazları kızdırmayalım, yarın bu tarafa uçmazlar diye'' dedim. Ancak Erdoğan, sağlam duruşu olan bir lider... Suskun kalamadı. Kendisine bir kez daha, ''Gelin bazı hususları açıklamayalım'' dedim. Biraz düşündükten sonra, ''Hayır, açıklayalım'' dedi. Elbette bu durum Türk ortaklarımızın tercihidir. Kendileri ''Bizim saklayacak hiçbir şeyimiz yok'' demiştir. Bakınız, Türkiye ile birlikte herhangi bir ülkeye ait olan bir varlığı ele geçirme gibi bir amacımız yok. Biz mevcut ikili ilişkilerimiz üzerinde çalışıyoruz'' açıklamasında bulundu.

'AVRUPA İSTİYORSA TÜRKİYE'DEN ALSIN'

Putin, Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik" diye konuştu. Putin ek olarak, "Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz. Türkiye Rusya için önemli bir ortak. AB-Türkiye sınırında doğalgaz merkezi kurulması Avrupa Birliği'ne bağlı. Avrupa gaz istiyorsa Türkiye'den alabilir" restini çekti.

DAHA GÜVENİLİRİ YOK

Türkiye ile Rusya'nın çok iyi partner ülke olduğunu ifade eden Putin, "Mavi Akım Boru Hattı bu işbirliğinin bir göstergesi" ifadesini kullandı. Putin ayrıca "Avrupalı dostlarımız istemedi, Güney Akım'a devam etmedik. Türkiye'den geçirilecek boru hattından daha garantilisi, daha güvenilir güzergah yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber